6 yıllık tahkimat 3 ayda çökertildi

TSK, 20 Ocak’ta başlattığı Afrin Harekâtı’na ilişkin, harekâta katılan birliklerin gözlemlerine dayanarak değerlendirme raporu yazmaya başladı. İşte rapordan öne çıkan tespitler...

Yayınlanma: 05.05.2018 - 21:43
Abone Ol google-news

TSK, 20 Ocak’ta başlattığı Afrin Harekâtı’na ilişkin, harekâta katılan birliklerin gözlemlerine dayanarak değerlendirme raporu yazmaya başladı. Cumhuriyet’in edindiği bilgiye göre raporda öne çıkan tespitler şöyle:

Savunma yapamazlar: Raporlarda YPG’nin savunma hattı kurarak köy, kasaba ve ilçe merkezini savunmak için hazırlık yapması en büyük yanlış olarak dile getirildi. Hava kuvvetleri, İHA sistemleri, topçu atışlarının yanı sıra güdümlü mermi karşısında YPG’nin savunma yapması ve korunmasının mümkün olmadığı dile getirilirken, harekâtın en çok öne çıkan unsuru İHA’lar olarak gösterildi. İHA’ların örgütün propagandasını doğru bilgileri elde ederek kırdığı, sızmaları büyük oranda tespit ettiği ve nokta atış yaparak kritik destek sağladığı vurgulandı.

Tahkimat incelemesi: Harekattan sonra YPG’nin Afrin’de yaptığı tahkimat da incelendi. Bilgilere göre YPG, tahkimat yapmaya 6 yıl önce başladı. Tahkimattaki betonun “et kalınlıklarının” yer yer bir metreye ulaştığı, beton ve demir oranının yarı yarıya olduğuna dikkat çekildi.

Afrin, Racu’da düştü: YPG, Türkiye’nin harekâtına karşı en büyük yığınağı Racu bölgesine yaptı. Ancak bölgenin kaybedilmesinin ardından örgüt moral olarak dağıldı. Racu’nun savunulamayacağını anlayan Kandil ekibi, yerel güçlere taktik vererek bölgeden kaçtı. YPG’nin Racu’da yenilmesi, ilçenin tüm bölgelerine yansıdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler