Yaşama değil ölüme izin

Tutuklu yargılanan Prof. Dr. Hamzaoğlu, hasta olmasına rağmen görmesine izin verilemeyen yaşlı annesini dün ‘izinle’ toprağa verdi

Yayınlanma: 06.05.2018 - 21:25
Abone Ol google-news

Barışı savunan basın açıklaması nedeniyle tutuklanan Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, İzmir’de yaşamını yitiren annesi Saliha Hamzaoğlu’nun cenaze törenine katıldı. Tedavi gördüğü Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde yaşamını yitiren annesinin cenazesi için izinli olarak İzmir’e gelen Hamzaoğlu, Hacı Ahmet Tatari Camisi’nde ikindi namazı sonrası düzenlenen törende “jandarma eşliğinde” yerini aldı. Cenazeye HDK Eşsözcüsü Gülistan Koçyiğit, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, HDP’li yöneticiler, EMEP İzmir İl Başkanı Emine Uyar, Hamzaoğlu’nun öğrencileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı. Hamzaoğlu, taziyeleri cami bahçesinde kabul etti.

Deran bebeği unutmadı

Gazetecilerin sorusu üzerine kısa bir açıklama yapan Hamzaoğlu’nun sözleri, jandarma tarafından kesildi. Hamzaoğlu, önceki gün tahliye edilen Ayşe Öğretmen (Çelik) ve bebeği Deran’ın bile barış istediği için hapse atıldığını anımsatarak “Ayşe Öğretmen ve bebeği bile içeri atılmışken daha ne söylenebilir ki?..” diyebildi. Saliha Hamzaoğlu, Urla Zeytinalanı Mezarlığı’nda toprağa verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler