Eşinin gömlek sorunu yüzünden iş kadını oldu

Çin'den Türkiye’ye gelin gelen Crystal Bayraktar, Sakarya’da kişiye özel dikilmiş erkek gömleklerini online olarak hem yurtiçine hem yurtdışına satıyor. Crystal Bayraktar’ın iş dünyasına atılmasının nedeni ise eşinin günlük olarak giydiği gömleklerden memnun olmaması.

Yayınlanma: 21.07.2014 - 15:50
Abone Ol google-news

Crystal Bayraktar 2008 yılında işadamı Levent Bayraktar ile evlenerek Sakarya’ya gelin geldi. Otomotiv sektörü ile uğraşan eşinin giyinmeyi sevmesi, ancak kalıp sorunu yaşaması nedeniyle eşine gömlek dikmeye başladı. Daha sonra bunun ticaretini yapmaya karar verdiğini belirten Crystal Bayraktar şunları anlattı:

"Çin Halk Cumhuriyeti Guangzhou kentindenim. Orada doğdum ve üniversite eğitimimi de orada tamamladım. British American Tobacco, Nestle, Cadbury, Kraft gibi çokuluslu şirketlerde çalıştım. Kariyerimin bu ilk bölümü 12 sene sürdü. 2008 yılında Türk eşimle evlenip Türkiye’de yeni bir hayata başlayana dek. İş fikrimiz şans eseri doğdu. Eşim meşgul bir işadamı, iyi giyinmeyi seviyor ve neredeyse her gün bir gömleğe ihtiyacı var. Mevcut gömleklerinden pek memnun değildi. Ya kalıp olarak vücüda tam oturma problemi vardı, ya da fazla renk ve desen seçeneği yoktu. Buradan benim iş fikrim doğdu. Erkek gömleği, özel dikim, iyi kalite kumaş. İnternet üzerinden online olarak gerek Türkiye gerekse yurtdışına sipariş alarak gömlek yapıp gönderiyoruz."

KENDİ MARKASINI ÜRETTİ

Hedefinin internet üzerinden online erkek giyimi mağazası olduğunu söyleyen Crystal Bayraktar, "Sıfırdan başlamak zor fakat aynı zamanda keyifli" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnternet üzerinden online olarak sipariş üzerine 'Esaar' markasıyla üretim yapıyoruz. Standart bedenleri Sakarya’da fason olarak, özel bedel gömlekleri ise Sakarya’da bulunan bir terziye yaptırıyoruz. Gömlekleri İstanbul’dan özel olarak aldığımız İtalyan kumaşlarından yapıp, internet üzerinden sipariş veren müşteriler gönderiyoruz. Fiyatları 55 lira ile 100 lira arasında değişiyor."

KENYA'YA DA GÖNDERİYOR

Uzun vadede iç ve dış piyasada erkek giyimi konusunda en kaliteli ve kişisel ürünlerini satan Türkiye’nin en büyük online erkek giyimi mağazası olmayı hedeflediklerini kaydeden Crystal Bayraktar şunları kaydetti:

"Geçen yıl başladığımız online gömlek satışında Türkiye’nin yanı sıra Afrika’da Kenya’ya ihracat yapıyoruz. Türkiye’nin Afrika, Avrupa, eski Sovyet ülkeleri ve ortadoğu arasında bulunan stratejik pozisyonu bizim varmayı hedeflediğimiz pazarları oluşturuyor. Bu ülkelerin ekonomik gelişim süreçleri doğrultusunda gerekli stratejileri kullanarak bu bölgelere ihracat yapmayı hedefliyoruz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler