Kapatılan İnsan Hakları Merkezi yeniden açıldı

Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş talimatıyla kapatılan İnsan Hakları Merkezi, Mülkiyeliler Birliği’nde düzenlenen etkinlikle yeniden açıldı.

Yayınlanma: 12.05.2018 - 20:18
Abone Ol google-news

Ankara Üniversitesi (AÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde (Mülkiye), Rektör Erkan İbiş’in talimatıyla kapatılan İnsan Hakları Merkezi, Mülkiyeler Birliği’nde düzenlenen etkinlikle yeniden açıldı. İnsan Hakları Merkezi, 1978 yılında kurulmuş ve 40 yıllık çalışmaları ardından geçtiğimiz yılın Kasım ayında kapatılmıştı. 

Mülkiyeliler Birliği’ne düzenlenen etkinliğe, fakültede görev yapmış emekli akademisyenler ve Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen akademisyenlerin yanı sıra, insan hakları savunucuları ve üniversite öğrencileri katıldı. İlginin yoğun olduğu etkinlikte Mülkiyeliler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Dinçer Demirkent, kısa bir konuşma yaptı. 

Demirkent, en çok ihtiyaç olunduğu dönemde İnsan Hakları Merkezi’nin kapatıldığını hatırlattı. Kapatıldığında İnsan Hakları Merkezi’ni yeniden açma sözü verdiklerini dile getiren Demirkent, “Verdiğimiz sözün ilk adımını şimdi atıyoruz” dedi. Demirkent, Mülkiye’nin tasfiye sürecine girdiğini vurgulayarak, kendilerine düşen görevi yerine getireceklerini söyledi.

Daha sonra etkinliğe katılmayan milletvekilleri, akademisyenlerin ve cezaevinde tutulan siyasetçilerin mesajları okundu. Kandıra Cezaevi’nde tutulan Figen Yüksekdağ ve Aysel Tuğluk’un ortak mesajında şöyle denildi: “Mülkiyeliler Birliği ve İnsan Hakları Merkezi’nin sevgili emekçileri, Türkiye’de bir ülkede hak mücadelesi yürütmek her zaman zorlu bir o kadar da önemli olmuştur. Darbelere, ihraçlara direnen onurlu tarihiyle İnsan Hakları Merkezi’ne yeni yerinde de başarılar dileriz.”

Son olarak da HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın gönderdiği şu mesajı okundu:

“Değerli dostlar, davetinizden büyük mutluluk duydum. Her zaman ama özellikle de içinde bulunduğumuz bu zamanlarda, insan hakları alanındaki çalışmalar, ekmek kadar su kadar gereklidir. Sizin insan hakları alanındaki çalışmalarınız, bizim seçim çalışmalarımızdan daha değerlidir. Dolayısıyla yürek yüreğe vererek, el ele vererek açılışını yaptığınız İnsan Hakları Merkezi’nin, gerek akademiye, gerekse de sivil topluma yeni bir açılım getireceği umudunu ben de taşıyorum. Mülkiyeliler Birliği Yönetim Kuruluna ve emek veren, katkı sunan herkese, çok değerli hocalarıma, katılımcılara selamlarımı ve saygılarımı iletiyorum.”

<haber-yatay:973516>

Tutuklu siyasetçilerin mesajları salonda güçlü alkışlarla karşılandı.

Mülkiyeli akademisyenler de düzenlenen oturumlarda birer konuşma yaptı. Ardından Mülkiyeliler Birliği İnsan Hakları Tabelası, binaya asıldı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler