Cenk Yiğiter'den ‘Führer’li savunma

Ankara Üniversitesi’nden KHK ile ihraç edilen akademisyen Cenk Yiğiter’in sosyal paylaşım hesabından yaptığı ‘Reis’li paylaşım için cumhurbaşkanına hakaret suçundan yargılanmasına başlandı.

Yayınlanma: 17.05.2018 - 23:48
Abone Ol google-news

Ankara Üniversitesi’nden KHK ile ihraç edilen akademisyen Cenk Yiğiter’in sosyal paylaşım hesabından yaptığı ‘Reis’li paylaşım için cumhurbaşkanına hakaret suçundan yargılanmasına başlandı. Ankara 20. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmada savunma yapan Yiğiter, söz konusu ifadede cumhurbaşkanını kast etmediğine ilişkin 2 tanık dinletti. Erdoğan’ın avukatı Sami Kabadayı ise “reis” tabirinin Erdoğan ile özdeşleştiğini iddia etti. Yiğiter, buna karşılık “Reis, Türkiye’deki en yaygın lakaplardan biridir. Böyle bir lakabın devlet başkanı ile özdeşleştiğini, artık resmi bir unvana dönüştüğünü söylemek Hitler’in Führer, Mussollini’nin Duce sıfatlarını çağrıştırır. Demokratik bir ülkede böyle bir özdeşleşmeden bahsetilemez” dedi.

Bunun üzerine Erdoğan’ın avukatı Sami Kabadayı “ne alakası var” diyerek konuşmaya müdahale etti. Mahkeme, duruşmayı 4 Ekim 2018’e ertelendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler