İşte ittifaklarda son durum: Adaylık için başvurmayanlar, liste dışı kalanlar...

24 Haziran seçimlerine geri sayım sürerken, bugün önemli bir aşama geride kalacak. Partiler, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ilk milletvekil aday listelerini bugün Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim edecek. İşte partilerdeki son dakika durumları.

Yayınlanma: 21.05.2018 - 10:58
Abone Ol google-news

24 haziran seçimlerine geri sayım sürerken, bugün önemli bir aşama geride kalacak. Partiler, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ilk milletvekil aday listelerini bugün Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim edecek.Cumhur ittifakı adı altında seçime giren MHP listesini daha önce YSK'ya sunarken, AKP ile Millet İttifakı'nda yer alan CHP, SP ve İYİ Parti listelerini bugün YSK'ya teslim edecek.

AKP'de hassas terazi...

AKP'de temmayül yoklamaları, anketler, mülakatlar ve mevcut milletvekilleri açısından da Meclis çalışöalarına devam belirleyici kriterler arasında yer aldı. Ak Parti listelerinin hazırlanmasında ' FETÖ bağlantısı' da en önemli etkenlerden oldu.TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu, Mehmet Ali Şahin, Belşir talay, Cemil Çiçek, Mehmet Müüezzinoğlu, Burhan Kayatürk, Ekrem ERdem, Hüseyin Samani, İsrafil Kışla, Hüseyin Şahin ,Murat Göktürk, Nükhet Hotar, Hasan Özyer, Kani Torun, Mehmet Ali Pulcu, Mustafa Turhan, Recep Konuk, Coşkun Çakır, Özcan Ulupınar, Fevzi Şanverdi ve Ayhan Gider adaylık başvurusunda bulunmadı.

Aday tanıtım toplantıları peş peşe

Aday tanıtım toplantıları ise peş peşe yapılacak.AKP daha önce 25 Mayıs olarak açıkladığı aday tanıtım tarihini 24 mayısa çekti. CHP'nin daha önce 24 Mayıs olarak açıkladığı aday tanıtım tarihinin belirtilirken MHP ise 26 Mayıs'ta tanıtım yapacak. Partiler Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ilk meclisinde görev alacak kadroları hemde dolaylı olarak sistemin ilk kabinesinde görev vermeyi planladığı isimleri aday listeleriyle belirlemiş olacak.Listede yer almayan isimler olası iktidarda kabinede görev alınabilecek.

MHP kabine olursa 'bürokrat' verecek

MHP lideri Devlet Bahçeli, uzun süreden beri destek verdiği cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ilk uygulamasında kabine dışında kalacaklarına vurgu yapıup Meclis'te denge ve denetleme' görevi yapacaklarına işaret etti.MHP'nin sonradan kabineye girme kararı alması durumunda bürokratlardan isim vereceği konuşuluyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler