THY'den bir şok da SP lideri Kamalak'a

Saadet Partisi lideri Mustafa Kamalak ve eşi Zübeyde Kamalak'ın biletleri vekillere verildi.

Yayınlanma: 23.07.2014 - 11:18
Abone Ol google-news

Mustafa Kamalak ve eşi avukat Zübeyde Kamalak, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun davetlisi olarak Kıbrıs'a gitmişti. 

Kıbrıs dönüşünde Kamalak ve eşine Türk Hava Yolları tarafından büyük bir ayıp yapıldı.

Türk Hava Yolları’nın TK 7381 No’lu seferiyle Kıbrıs Ercan Havalimanı’ndan 21 Temmuz 2014 tarihinde saat 11.20’de Ankara Esenboğa Havalimanı’na gelmesi gereken Kamalak ailesinin biletleri AKP, CHP ve MHP’li milletvekillerine verildi.

THY görevlilerinin, SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak ve eşi Zübeyde Kamalak ile beraber, Saadet Partisi GİK üyesi Oya Akgönenç ve eşi Muhammed Muğisuddin ve Kamalak ailesinin koruması ile beraber beş kişinin yerine dört milletvekili ve bir TBMM görevlisini uçağa bindirerek Ankara’ya yolladığı anlaşıldı.

THY’nin check-in yapmış ve boarding kartları elinde olan Kamalak ailesi dahil beş kişi yerine, AKP Malatya Milletvekili TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, AKP Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, MHP Adana Milletvekili Ali Halaman, CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal ve TBMM Dış İlişkiler ve Protokol Başkanlığı görevlisi Haydar Önder Arslan’ı Ankara uçağına bindirdiği ortaya çıktı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak’ın eşi avukat Zübeyde Kamalak, Türk Hava yolları görevlilerinin haklarını alenen gasp ettiklerini, bunun için de suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti.

Zübeyde Kamalak skandal olayı şöyle anlattı:

“Saat 11.20 uçağıyla Ankara Esenboğa’ya gitmek üzere, Mustafa Bey ve korumamızla beraber saat 10.15’te Ercan Havalimanı VIP salonunda beklemeye başladık.

Check in yaptık ve boarding biniş kartlarımızı da aldık. Kartlarımız korumamızdaydı…

VIP görevlileri bize uçağa alınacağımız zaman haber vereceklerini söylediler.

Bizimle beraber Prof. Dr. Oya Akgönenç ve eşi Muhammed Bey de vardı.

Uçak saati yaklaşmasına rağmen uçağa çağrılmayınca korumamız birkaç defa gidip durumu sordu.

Her seferinde bize vakti gelince uçağa alınacağımız söylendi. Bu arada uçağa yolcuların alındığı kapıda hareketlilik oldu.

THY görevlileri göz ucuyla bize bakarken bir yandan da birilerini uçağa alıyordu. O kişilerin neden uçağa alındığını anlamadık ama şüphe de etmedik.

Bu arada uçak kalkış saati gelmesine rağmen biz yine uçağa alınmadık. Bunun üzerine korumamız gidip tekrar sorunca, ‘Uçak kalktı, siz uçağı kaçırdınız.’ denildi.”

Daha sonra kendileri yerine başka kişilerin uçağa alındığını öğrendiklerini belirten Zübeyde Kamalak, THY uçağıyla gidemeyince Pegasus Havayolları’nın uçağı ile döndüklerini ve büyük mağduriyet yaşadıklarını belirtti. (Rotahaber)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler