Çimenev Bilim ve Sanat Merkezi ayakta kalmak istiyor

Çimenev’in, felsefe, fotoğrafçılık, kukla, dışavurumcu sanat, drama, origami, satranç, deney, müzik, toplumsal cinsiyet, robotik, kodlama, mühendisliğe giriş, yoga ve sanat konusunda 15 atölyesi var. Tüm çocuklar dönem başında istedikleri dersleri seçerek programlarını oluşturuyorlar.

Yayınlanma: 22.05.2018 - 20:04
Abone Ol google-news

Roman Hakları Derneği’nin Elmadağ’daki Çimen Sokak’ta kurduğu Çimenev Bilim ve Sanat Merkezi, üçüncü yılında kapanma riskiyle karşı karşıya. Şişli Belediyesi’nin desteğiyle ayakta kalmaya çalışan merkez, maddi imkânları kısıtlı ailelerin çocuklarına eğitim desteği sunuyor. 10 öğrenciyle yola çıkan dernek, şimdi 56 öğrenciye bilim, sanat ve teknoloji konularında yetkinlik kazanma fırsatı sağlıyor. Dernekte ise eğitim, istihdam, barınma, sağlık ve ayrımcılık konularında politika geliştiriliyor. İlkokul ve ortaokul öğrencileri öğle 14.00’ten sonra merkeze geliyor. Önce birlikte yemek yiyorlar. Kitap okuduktan sonra serbest zamanda, birlikte oyun oynuyorlar, yapboz yapıyorlar, resim çiziyorlar.

Kadınlara da destek

Çimenev, velilere de destek oluyor. Ebeveynler için okuma yazma kursu, dikiş ve el sanatları dersi, teknoloji ve sağlık atölyesi başlatıldı. Okuma yazma bilen anneleri de açık liseye kaydettiler. Gönüllü psikolog Deniz Erdem, her cuma buluştuğu annelerin, ‘kardeş kıskançlığı, evde kural koyma, aile içi iletişim’ gibi konular hakkında sorunları dinliyor.

Çimenev’in Proje ve Eğitim Koordinatörü Melek Bahat, “Ev ziyaretlerimiz sonrasında çocukların aslında okul devamsızlığının ve özgüven eksikliğinin evde yaşadıkları problemlerle ilgili olduğunu gördük” diyor.

Merkezden yardım alan annelerin de çocuğa yaklaşımının değiştiğine dikkat çeken Bahat, şöyle devam ediyor: “Burada güzel bir emek var. Şişli Belediyesi kiramızı ve beslenme giderlerimizi karşılıyor. Dışarıdan da destekler bekliyoruz. Sosyal medya üzerinden de yardım kampanyaları düzenliyoruz.”

13 yaşındaki torunu Yaren’i ve 16 yaşındaki yeğeni Merve’yi Çimenev’e bırakan Nilüfer Budak ise şunları söylüyor: “Çocuklar burası sayesinde özgüven kazandılar. Asosyallikten uzaklaştılar. Vazgeçmemeyi öğrendiler. Torunum daha önce asabi bir çocuktu. Tamamen değişti. Kendini dansa verdi. Stresini dansla atıyor. Eskiden utanırlardı. Bugün gösteriden gösteriye koşuyorlar. Çocuklarımıza o kadar büyük bir özgüven aşıladılar ki, çocuklar ‘Şişli Çocuk Meclisi’ni kurdular.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler