Medeni Yıldırım için bir kez daha keşif kararı

Medeni Yıldırım davasında mahkeme, karakol önünde 'güvenlik' gerekçesiyle iptal edilen keşfin tekrar yapılması için yazı yazdı.

Yayınlanma: 22.05.2018 - 20:41
Abone Ol google-news

Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Kayacık köyünde, 28 Haziran 2013’telekol protestoları sırasında açılan ateşle yaşamını yitiren 18 yaşındaki Medeni Yıldırım’ın ölümüyle ilgili terhis olan sanık er Adem Çiftçi hakkında verilen beraat kararının Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi tarafından bozulmasının ardından sanığın yargılanmasına Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. “Haksız tahrik altında olası kastla öldürme” suçundan 18 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Çiftçi duruşmaya katılmazken Yıldırım ailesi ve avukatları hazır bulundu. Mahkeme 21 Aralık’taki duruşmada Yıldırım’a hangi yönden ateş edildiğinin tespiti için olayın meydana geldiği Kayacık Jandarma Komutanlığı önünde, Adli Tıp ve balistik uzmanı bilirkişiler gözetiminde uygulamalı keşif yapılmasına karar verirken, talimat yazılan Lice Asliye Ceza Mahkemesi güvenlik nedeniyle keşif yapılamadığını mahkemeye bildirdi.

Yıldırım ailesinin avukatı eski Diyarbakır Barosu Başkanı Mehmet Emin Aktar, “Güvenlik gerekçesiyle keşfin yapılamaması inandırıcı değil. Keşfin bizzat mahkemece yapılmasını talep ediyoruz” dedi. Yıldırım ailesinin avukatı Reyhan Yalçındağ Baydemir ise sanığın duruşmalardan vareste tutulması yönünde daha önce verdiği kararı kabul etmediklerini söyledi ve sanığın tutuklanmasını istedi. Mahkeme heyeti, dosyanın Lice Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderilerek, önceki ara kararda olduğu gibi olay yerinde güvenlik önlemleri sağlanarak, istinaf mahkemesinin bozma ilamı da gözetilerek, bilirkişiler aracılığıyla keşif yapılmasının istenilmesine karar verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler