Usta sanatçılara büyük ayıp!

Türkiye Musiki Eser Sahipleri Meslek Birliği’ne atanan kayyım; aralarında Arif Sağ, Cahit Berkay ve Ali Haydar Timisi'nin de aralarında olduğu onlarca sanatçıyı kurumdan ihraç etti. İhraç edilen sanatçılar MESAM üyelerine yarınki olağanüstü genel kurula katılım çağrısı yaptı.

Yayınlanma: 30.05.2018 - 14:38
Abone Ol google-news

MESAM’ın yarın gerçekleştireceği olağanüstü genel kurul öncesi, aralarında Yönetim Kurulu Başkanı Arif Sağ, Başkan Yardımcısı Cahit Berktay’ın da bulunduğu 150 kişi görevden alındı. 

MESAM'daki ihraçları, CHP milletvekili Barış Yarkadaş açıkladı. Yarkadaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "TÜRGEV'in avukatını MESAM'ın avukatlığına atayan kayyım, az önce Arif Sağ, Cahit Berkay ve Ali Haydar Timisi'nin de aralarında olduğu onlarça sanatçıyı kurumdan ihraç etti. AKP, MESAM'a resmen çöküyor ve muhalif sanatçıları tasfiye ediyor. Bunun adı sanata düşmanlıktır!” paylaşımında bulundu.

Önceki gün MESAM’dan Arif Sağ’a cevap vermişti

Arif Sağ bir süre önce yaptığı toplantıda kendisi ve ekibinin saf dışı bırakmaya çalışıldığını kamuoyu ile paylaşmıştı. Bu toplantının ardından MESAM Yönetim Kurulu harekete geçti. Yazılı açıklama yapan MESAM, basın toplantısı düzenleyen Arif Sağ ve ekibinin gerçekdışı iddialarda bulunduğunu iddia etti. 

Haysiyet Kurulu'na sevk edilmişlerdi

Coşkun Sabah yönetimindeki geçici yönetim kurulu, görevden alınan Arif Sağ başkanlığındaki eski yöneticileri ve 30'a yakın MESAM üyesini, genel kurulda seçme seçilme haklarını engelleyecek şekilde Haysiyet Kurulu’na sevk etmişti. Haysiyet Kurulu’na sevk edilen Arif Sağ ve ekibi ise yaptıkları açıklamada, “Ne olursa olsun biz genel kurula gideceğiz. İstiyorlarsa bizi içeri almasınlar ama biz yine de orada olacağız” demişti.

Karar protesto edilecek

MESAM Olağanüstü Genel Kurulu'ndan 1 gün önce Arif Sağ'ın da aralarında bulunduğu onlarca sanatçı kurumdan ihraç edildi. İhraç edilen sanatçılar MESAM üyelerine yarınki olağanüstü genel kurula katılım çağrısı yaptı. Sanatçilar yarın başlayacak genel kurul öncesinde ihraç kararını protesto edecek.

Basın açıklamasına ilişkin duyuruda şu ifadelere yer verildi:

Değerli basın mensupları, MESAM'a bakanlıkça tarafsız olarak görev yapmak üzere Coşkun Sabah başkanlığında atanan geçici yönetim, başta Arif Sağ ve Cahit Berkay olmak üzere pek çok MESAM üyesini haysiyet kuruluna vererek 31 Mayıs'taki Mesam seçimlerine katılmalarını engellemeye çalışarak tarafsızlığını yitirmiştir. Bu konu ve MESAM'da yapılan diğer hukuk dışı işlemlerle ilgili Arif Sağ ve Cahit Berkay tarafından yarın saat 13'te bir basın açıklaması yapılacaktır. Kamuoyunu bilgilendirmek adına siz değerli basın mensuplarını basın toplantısına davet ediyoruz.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler