Sıcak gündeme Cuma6tesi nefesi

Kadın oyuncular bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de sesini yükseltiyor.

Yayınlanma: 31.05.2018 - 15:45
Abone Ol google-news

Türkiye’ye ‘ulaşamayan’ #Metoo dalgasını, TV dizilerinde eşit işe eşit ücret taleplerini, senaryolarda kadınların yerini, sinemanın şiddete ve kadın cinselliğine bakışını, kadın oyuncuların sinema-TV, seslendirme ve tiyatroda yaşadıklarını anlatıyorlar. Bu hafta Cumhuriyet Cuma6tesi’de...

 Kadın oyuncular sesini yükseltiyor

Cannes’da yapılan sessiz protesto, Kristen Stewart’ın kırmızı halıda topuklu ayakkabılarını fırlatıp atması, #Metoo akımı... Değişim başladı. Dünyada da Türkiye’de de sinema ve televizyon sektöründeki kadınlar artık susmuyor; karşı karşıya kaldığı eşitsizlik, taciz ve şiddete karşı sesini yükseltiyor. “Türkiye’de bir kadın olarak oyuncu olmak” ne demek? Demet Akbağ, Ece Dizdar, Deniz Türkali, Şebnem Sönmez, Ebru Nihan Celkan, Meltem Ağduk anlatıyor.

 52 yıl süren üç dakika

8 Haziran’da İstanbul’da konser verecek Travis’in bas gitaristi Dougie Payne ile Artemis Günebakanlı konuştu:

“The Beatles’ın Tomorrow Never Knows’u, üç dakikalık bir şarkı. O üç dakika, 52 yıl sürdü ve hala sürüyor. Şarkılar seninle birlikte değişiyor, hareket ediyor.”

 Burak Kuru, el yapımı apartman süslemeleri ve geçmişin silinmeye yüz tutan izleri eşliğinde Türkiye’nin ilk toplu konut semtini gezdi. Yeni kafeleri, kitapçıları ve binalarıyla 10 bin adımda Akaretler.

 Roland Garros devam ederken tenis üzerinden hayat dersi almak isterseniz, “Borg ve McEnroe” filmi vizyonda. İki tenisçinin efsanevi Wimbledon karşılaşması kazanma/ kaybetme denklemi için ipuçları taşıyor.

 Venedik Mimarlık Bienali’ni ziyaret eden Yekta Kopan izlenimlerini ve Türkiye pavyonunda yer alan Vardiya başlıklı işin küratörleriyle konuşmasından zihninde yer edenleri yazdı.

 Hafta sonları çocuklar için düzenlenen sanat etkinlerini derledik. Atölyeler, geziler ve okumalar burada.

 Polonya’dan ithal edilen etlerde görülen deli dana hastalığı işaretleri gözleri yeniden bu tehlikeye çevirdi, hastalığın bize neler anlattığını Bülent Şık kaleme aldı.

 Dağda tek başına ve elektriksiz kalsanız bu bir felaket midir yoksa nimet mi? Cevabı Candan Turhan’ın yazısında.

 Dostlarınız, sevdikleriniz size yaş almakla ilgili tatlı sözler söyleyebilir, oysa bir aynanın karşısına geçip ne denli yaşlandığınızı gördüğünüzde bu sözlerin hükmü kalmaz. Aynaların sırrını Mahir Ünsal Eriş’in kaleminden okuyacaksınız.

 Haftanın konserleri, festivalleri, sergileri, söyleşilerinden oluşan Ne var ne yok sayfası ve bağımsız mizah sayfası Muhtar da Cumhuriyet Cuma6tesi’de...

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler