İşte TRT'nin adaleti: Sadece 3 saniye

24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçim kampanyası sürecinde Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT)'nin adaylar arasında eşit söz hakkı tanınmadığı "Uluslararası Şefaflık Derneği" tarafından yapılan çalışmayla da ortaya konuldu.

Yayınlanma: 01.06.2018 - 13:04
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanlığı için aday olan Muharrem İnce, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu ve Selahattin Demirtaş tarafından eleştirilen TRT'nin yayınları "Uluslararası Şefaflık Derneği" tarafından da incelendi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mayıs ayı inceleme sonucuna göre TRT, haber bültenlerinde Recep Tayyip Erdoğan'a 105 dakika, Muharrem İnce'ye 37 dakika, Meral Akşener'e 14 dakika, Selahattin Demirtaş'a ise 3 saniye yer verdiği ortaya çıktı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TRT PARTİLERE DE ADALETSİZ

Aynı dönemde TRT Haber Bültenlerinde AKP'ye 147, CHP ve MHP'ye 25, İYİ Parti'ye 14, Saadet Partisi ve BBP'ye 5, Vatan Partisi'ne 2 dakika süre verirken HDP'ye ise hiç yer vermemesi dikkat çekti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TRT ÇALIŞANLARI EYLEM YAPMIŞTI

Cumhurbaşkanı adaylarının kendilerini hedef gösterdiğini iddia eden TRT çalışanları ise kendilerinin seçim malzemesi haline getirilerek hedef tahtasına konulduğunu iddiasıyla eylem yapmıştı.

<haber:987401>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler