İnce'den Erdoğan'a 'yerli ve milli' eleştirisi: "Saray’ın mermeri nereden?"

Muharrem İnce Bilecik mitinginde vatandaşlara hitap etti.İnce, “Amerika’daki milletvekili sayısı Türkiye’den az. O sayıyı indireceğiz. 600 milletvekili Türkiye’ye çok. OHAL’i kaldıracağız, hukuk devleti kuracağız, bağımsız bir Merkez Bankası kuracağız” dedi.

Yayınlanma: 02.06.2018 - 11:36
Abone Ol google-news

İnce’nin konuşmasından satır başları şöyle:

 "Saray’ın mermeri nereden?"

Bilecik’ten Sayın Erdoğan’a bir soru soruyorum. Her gittiği yerde yerli ve milli olduğunu söylüyor. Sayın Erdoğan, Saray’ın mermeri Bilecik mermeri mi Hindistan mermeri mi? Bilecikliler, AK Partili kardeşlerim size söylüyorum, Bilecikli olarak Erdoğan’a Saray’a kimi getirdin diye sormayacak mı? Bilecik’e geldi mi Erdoğan, şunu sormayacak mısınız? Sen ne yaptın o sarayda? Mermeri bari bilelim ya! Mermer nereden geldi? Saraya gözü doymuyor, 5 tane saray var. Ne yapacak bu kadar sarayı anlamıyorum. Bir de Marmaris’te 300 odalı var. Özal dönemi yapılmış var orada bir tane. Kullan onu. Yok olmaz, 300’den 500’den aşağısı kesmiyor onu.

<haber-dikey:987910>

 Üretime dayalı yatırım

 Amerika’daki milletvekili sayısı Türkiye’den az. 600 milletvekili Türkiye’ye çok. O sayıyı indireceğiz. Cumhurbaşkanı olur olmaz OHAL’i kaldıracağız. Atamalarımız

liyakata uygun olacak, hukuk devleti kuracağız. Bağımsız bir Merkez Bankası kuracağız. Üretime yatırım yapacağız. Tarıma dayalı sanayiyi kuracağız.

"Kendi kendini imha eden bir başbakansın"

 Binali Yıldırım demiş ki, ben demişim ki sözde “TİKA’yı kapatacağım” demişim. Aynı ağabeyi gibi yalancı bu da. Sayın Yıldırım eğer bu yaptığım 49 miting içinde eğer “TİKA’yı kapatacağım” lafını söylemişsem sana söz veriyorum ne istiyorsan onu yapacağım. Sana bir şey diyemiyorum çünkü sen 24’ünde kendi kendini imha eden bir başbakansın.

" Camiler babanın tapulu malı mı?"

 Bir lafım da Bekir Bozdağ’a “Bu CHP’liler seçim yaklaştıkça camileri hatırladılar” demiş. Bu camiler senin babanın tapulu malı mı? Konuşmayacaktım ama böyle tepemi arttırdı. Bozdağ, utanmıyor musun bunu söylemeye. 2010 yılının Aralık ayında Mekke’de beraber tavaf etmedik mi? Beraber umre yapmadık mı seninle? Nasıl bir utanmaz adamsın. Ayıp, Ayıp... ‘5 vakit namaz arasına bu kadar yalanı nasıl sıkıştırıyor ?’

 "Diplomanı ben değil anayasa istiyor"

 Otomobil sektöründe şu anda sattığı aldığı dengesine baktığımızda bir buçuk milyar ,dolar zarardayız. Erdoğan diyor ki  ‘İnce karşı çıkıyor’ Evet sen otomobilin kaportasına ben ise beynine talibim. Her konuda dava açıyorsun. 100 bin liralık açmış, yine para istiyor. Diplomayı göster diyorum ‘olmaz’ diyorsun. Diplomayı ben istemiyorum ki Anayasa istiyor. 4 yıllık okul mezunu olması gerekiyor diyor. Erdoğan diyor ki ‘dindar ve kindar nesil yetiştireceğiz’, ben diyorum ki çocuklarımızın dindar olmasında hiçbir sakınca yok. Ama buna cumhurbaşkanı değil aile karar verir. Kindar nesil olmasından rahatsız olurum. Yakında da FETÖ ile görüştüğünü açıklayacak merak etmeyin. 5 vakit namaz arasına bu kadar yalanı nasıl sıkıştırıyor, anlamıyorum.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler