Seçim treni yolda kaldı

Erdoğan’ın kampanya malzemesi yaptığı yüksek hızlı tren ilk seferinde arızalandı.

Yayınlanma: 26.07.2014 - 04:00
Abone Ol google-news

<video:98985>

Başbakan Tayyip Erdoğan, Adana ve Hatay’da MİT’e ait El-Kaide’ye götürülmek üzere ağır silah yüklü olduğu iddia edilen TIR’ların, “Türkmenlere insani yardım götürdüğünü” savundu. Erdoğan, gazetemizin manşetine taşıdığı, dönemin Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’un TIR’lara ilişkin soruşturmayı yürüten Adana Cumhuriyet Savcısı Aziz Takçı’ya Başbakan’dan “Bu araçlar MİT’e ait. Hiçbir işlem yapılmadan bırakılsın” mesajı iletmesi konusunda da “Cumhuriyet gazetesi diyor ki, Başbakan’ın emriyle durduruldu. Gerçi burada benim emrim yok. Ben emredersem ne olacak? MİT’in TIR’ını durduramazsın buna yetkin yok” diye konuştu.

Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Hattı, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle açıldı. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde bugüne kadar düzenlediği mitinglerde kamu kaynaklarını ardına kadar kullanan Erdoğan, hızlı tren açılışını da seçim malzemesi haline getirdi. Eskişehir, Bilecek ve İstanbul Pendik’te düzenlenen açılış törenlerinin tamamında, tren garlarının önü Erdoğan bayrakları ve afişleriyle donatıldı. Törenler nedeniyle kent merkezlerindeki trafik felç oldu. AKP teşkilatları mitinglerde olduğu gibi yine araçlarla seçmen taşıdı. Miting alanının etrafındaki güvenlik çemberine beşer metre arayla polis yerleştirildi. Erdoğan’ı taşıyan trenin ilk seferine 4 kobra, 2 sikorsky, 1 polis helikopteri, 1 ambulans helikopter ile Başbakan’ın kullandığı Oba helikopteri de havadan eşlik etti. AKP teşkilatlarının tüm çabalarına karşın özellikle Eskişehir’de konuşma yaptığı alan dolmadı.

‘Sabotajlara rağmen açtık’

Törende konuşan Erdoğan, Ankara-İstanbul YHT hattı için çok çalıştıklarını, dağları aştıklarını, nehirlerin üzerinden geçtiklerini söylerken “Sabotajlara rağmen, engelleme, yavaşlatma çalışmalarına rağmen, işte o hattı da bitirdik ve bugün onu da hizmete alıyoruz. Çeteler, mafya, vesayet sistemi devam etseydi Türkiye ve Eskişehir, bu muhteşem anı acaba görebilir miydi? İnanın, bundan 12 yıl önce hızlı tren bir hayalden öteye geçemezdi” diye konuştu.

‘MİT’in TIR’ları insani yardım taşıyordu’

Erdoğan, törende CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan tarafından kamuoyuna duyurulan ve gazetemizin gündeme getirdiği MİT TIR’larıyla ilgili dosyaya da değindi. Dosyada, Adana ve Hatay’da MİT’e ait El-Kaide’ye götürülmek üzere ağır silah dolu olduğu iddia edilen TIR’lara ilişkin soruşturmayı yürüten Adana Savcısı Aziz Takçı’nın, TIR’larda arama yapılmaması için dönemin Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’un Başbakan Tayyip Erdoğan’dan “Bu araçlar MİT’e ait. Biz görevlendirdik. Bu konuda yasa çıkartacağız. Hiçbir işlem yapılmadan araçlar bırakılsın” mesajını ilettiği ifadesi yer almıştı.

TIR’larda silah bulunduğu iddialarını yalanlayan Erdoğan, kendisinin TIR’larla ilgili talimat vermediğini savundu. Erdoğan, şöyle konuştu:

“Eyy CHP, MHP ya sizin Türkmen kardeşlerimizle ne işiniz var. Her türlü yardımı yapan biziz. MİT’in TIR’ını durdurup arayanlar Pensilvanya idi. Cumhuriyet gazetesi diyor ki, Başbakan’ın emriyle durduruldu. Gerçi burada benim emrim yok. Ben emredersem ne olacak? MİT’in TIR’ını durduramazsın, buna yetkin yok. Durdurulan TIR’lar Türkmenlere insani yardım götürüyordu.”

‘İhsanoğlu Kılıçdaroğlu’nun dümen suyuna girdi’

Konuşmasında çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu’na da tepki gösteren Erdoğan, 10 Ağustos’ta “eski Türkiye ile yeni Türkiye” arasında bir tercih yapılacağını savunurken “Bu seçimde partileri bir kenara bırakarak eski Türkiye’nin monşer adayına ya da yeni Türkiye’nin, milletin adayına oy vermenizi bekliyoruz” dedi.

İhsanoğlu’nun kendisine “Gazze’yi bırak, Rabia’yı bırak, Türkmenlere bak” dediğini ifade eden Erdoğan, “Bir ay içinde nasıl da Kılıçdaroğlu’nun dümen suyuna girmiş. Ben bu kadar kabiliyette olduğunu bilmiyordum” diye konuştu. Kılıçdaroğlu’nun İhsanoğlu için “bu toprakların insanı” dediğini anımsatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hangi bu toprakların evladı? Kahire’de doğmuş, 30 yaşında Türkiye’ye gelmiş. Kimi aldatıyorsunuz? Bu toprakların evladı biziz. Burada doğduk, burada büyüdük, burada çalışıyoruz.”

Erdoğan, Eskişehir’in ardından, sırasıyla Bilecik ve Pendik’te de açılış törenlerinde ayrı ayrı konuştu. Bilecik’teki törende Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın tören alanına astığı “Sayın Cumhurbaşkanım, kuruluş ve kurtuluşun beşiği Bilecik’e hoş geldiniz” pankartı dikkat çekti.

İlk seyirinde yolda kaldı!

İŞTE YHT ARZASINDAN FOTOĞRAFLAR / FOTO GALERİ

Katener seyir teli kopması sonucu İstanbul-Ankara hızlı treni ilk seferinde yolda kaldı. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın katıldığı, Eskişehir ve Bilecik’teki açılış törenlerinin ardından İstanbul’a doğru yola çıkan hızlı tren, seyir telinin kopması sonucu arzılanarak İzmit yakınlarında aniden durdu. Dakikalarca hareket etmeyen trenin içersinde Başbakan Erdoğan ve yanındaki çok sayıda bakan da olduğundan çevik kuvvet ve yunus ekipleri tren etrafında yoğun güvenlik önlemleri aldı. Tren durunca klimaların da kapanması nedeniyle yolcular vagonlarda sıkıntı yaşadı. Sıcak nedeniyle vagonların kapılarını açmak zorunda kalan çok sayıda yolcu korumaların uyarılarına karşın aşağıya indi. TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman “Sabotaj olmadığını, sıcaktan kaynaklanmış olabileceğini, daha önce bu tür bir sorunun olmadağını” söyledi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler