Muhabirimiz Canan Coşkun hakim karşısında

“Nuriye ve Semih’in 14 avukatı tutuklandı” başlığıyla haberleştiren gazetemiz muhabiri Canan Coşkun’a “Terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek” suçlamasıyla dava açıldı

Yayınlanma: 06.06.2018 - 21:35
Abone Ol google-news

DHKP-C’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan avukatların 20 Eylül 2017’de savcılıktaki sorgularını “Nuriye ve Semih’in 14 avukatı tutuklandı” başlığıyla haberleştiren gazetemiz muhabiri Canan Coşkun’a “Terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek” suçlamasıyla dava açıldı.

İddianamede, söz konusu haberde savcı ve tanığın adının geçmesi nedeniyle Coşkun’a, soruşturmanın amacını tehlikeye sokacak şekilde haber yapmak, tanık olarak ifadesine başvurulan Berk Ercan’ı ve ailesini teşhir etmek, terör örgütlerine hedef göstermek” suçlamalarını yöneltti.

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde savunma yapan Coşkun, “Savcının dediği gibi Ercan’ın ailesinin teşhir olabilmesi için fotoğraflarının yayımlanması gerekli. Haberde bırakın fotoğrafı, Ercan’ın ailesine yönelik tek bir cümle bile yok” dedi.

Coşkun’un avukatlarından Bülent Utku, Ercan’ın dosyanın gizli tanığı olmadığını anımsatarak, “Savcı tanığı korumak istiyorsa Tanık Koruma Kanunu’ndan yararlanabilirdi” dedi. Soruşturmanın tehlikeye uğramadığına dikkat çeken Utku, müvekkilinin kastının gazetecilik olduğunu söyledi.

Avukat Evren İşler de, Coşkun’un gazetecilik faaliyeti yürüttüğünü vurguladı.

Mahkeme, dosyayı esas hakkındaki mütalaanın hazırlanması için savcılığa gönderdi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler