TÜRGEV’e daire fiyatına Fatih’te arsa

TÜRGEV’in İstanbul Fatih’te otel yapmak için aldığı iddia edilen taşınmazın bedeli ortaya çıktı!

Yayınlanma: 26.07.2014 - 22:59
Abone Ol google-news



Başbakan 
Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlunun yönetiminde yer aldığı Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’nın (TÜRGEV), otel yapılacağı iddialarıyla gündeme gelen İstanbul Fatih’teki araziyi 780 bin 460 liraya aldığı ortaya çıktı. TÜRGEV’in bu araziyi ve çevresindeki yerleri otel yapmak için aldığı iddialarının soruşturma dosyalarında yer aldığı basına yansımış, TBMM’de de soru önergesine konu olmuştu.

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün bağlı olduğu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın yanıtlaması istemiyle Meclis’te verdiği soru önergesinde, “TÜRGEV hakkında hazırlanan soruşturma dosyasında yer aldığı belirtilen ve Hazine’ye ait taşınmazların kiralama, bağış ya da hibe yoluyla usulsüzlük yapılarak anılan vakfa kazandırıldığı yönündeki iddia ve haberlere” dikkat çekti. Işık, “Bu kapsamda otel yapmak için İstanbul Fatih ilçe sınırları içerisinde 668 ada 37-38 parsel olarak geçen Şehzadebaşı arazisinin çevresiyle birlikte tehditle ele geçirildiği” iddialarını gündeme getirerek 10 soru yönelttti. Bu sorulardan bazıları şöyle:

“Anılan taşınmazın adı geçen vakıf tarafından tehditle ele geçirildiği iddiaları doğru mudur? Anılan taşınmazın adı geçen vakfın üzerine geçirilmesi için kim ya da kimler ne zaman hangi gerekçelerle nereye talepte bulunmuşlardır? Anılan taşınmaz kaç yıl süreyle hangi bedel üzerinden, ne amaçla adı geçen vakfın üzerine geçirilmiştir? Hükümetinizin konuya ilişkin görüşü ve benzeri işlemlerin engellenmesine yönelik olarak şimdiye kadar aldığı önlemler nasıldır?”

Arınç: TÜRGEV satın aldı

Önergeye kısa bir yanıt veren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, birçok soruyu da yanıtsız bıraktı. Arınç yanıtında, “İstanbul ili Fatih ilçesi 668 ada, 38 parselde kayıtlı taşınmaz 780 bin 460 lira bedelle anılan soru önergesinde ismi geçen vakıf tarafından 23 Aralık 2010 tarihinde satın alınmış olup, söz konusu taşınmazın satın alındığı bilgisi yasal süresi içerisinde Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne bildirilmiştir. Genel müdürlük kayıtlarında yapılan incelemede, önergede belirtilen diğer konularla ilgili herhangi bir bilgiye rastlanılmamıştır” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler