Miraz bebeğin sütünü aldılar

Aylardır annesiyle birlikte cezaevinde kalan Miraz bebeğin babasının aldığı süt ve yoğurda el konuldu.

Yayınlanma: 08.06.2018 - 21:49
Abone Ol google-news

Annesi Gülistan Diken Akbaba’yla birlikte Gebze Kadın Cezaevi’nde tutulan 22 aylık Miraz bebek geçen pazar günü cezaevinden dışarı çıkarak babasıyla vakit geçirdi. Cezaevine dönüşte baba Cengiz Zaza Akbaba, çocuğuna bir kutu süt ve bir kutu meyveli yoğurt alarak Miraz bebeği içeri verdi. Ancak daha önce serbest olan süt ve yoğurda cezaevi idaresi el koydu. Önceki gün eşi ile telefonda konuşan Akbaba, sütün ve yoğurdun halen Miraz bebeğe verilmediğini öğrendi. Konuyla ilgili yasal süreç başlatacaklarını söyleyen Akbaba, “Bir bebeğin sütünü gasp eden anlayışla karşı karşıyayız” dedi.

Gülistan Diken Akbaba, 2012 yılında, “Örgüt üyeliği” suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına mahkûm edildi. Ceza, Yargıtay tarafından onanınca Akbaba 18 Şubat 2017’de tutuklanarak o dönemde 7 aylık olan Miraz bebekle beraber Bakırköy Cezaevi’ne konuldu. Akbaba, bir yıl önce ise Gebze Cezaevi’ne sevk edildi. Miraz bebeğin cezaevi çilesi ise bir türlü bitmek bilmedi.

‘Baba olarak üzgünüm’

Cengiz Zaza Akbaba, cezaevinde annesi ile kalan bebeklerin tutuklu veya hükümlü olmadığına dikkat çekerek, “Miraz’la beraber süt ve yoğurdu cezaevinden içeri verdim. Bu ürünleri aylardır içeri veriyoruz. Annesinin yanında kalan bebekler için bu tür besinlerin içeri verilmesi yasak değil” diye konuştu. Bu tür ürünlerin cezaevi kantininde satılmadığını anımsatan Akbaba, “700 bebeğin annesinin yanında olduğu kadın cezaevlerinde akıl edilip bir çizgi film kanalı dahi TV’ye eklenmez. Benim verdiğim süt ve meyveli yoğurda el koymuşlar. Kocaman insanlar 20 aylık bebeğin sütü ile uğraşıyorlar. Sütü almayalım diye karar alıyorlar. Bir bebeğin sütünü gasp eden anlayışla karşı karşıyayız. Bir baba olarak kızgın ve üzgünüm. Değerlendirmeyi ülkenin yurttaşları yapsın. Bu nasıl adalet” diye sordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler