Bülent Arınç’tan tek adamlık itirafı

AKP’nin kurucularından Bülent Arınç, katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Arınç, Abdullah Gül’ün‘çatı aday’ olarak isminin erken seçim kararından sonra geçtiğini kaydetti.

Yayınlanma: 10.06.2018 - 11:44
Abone Ol google-news

AKP’nin kuruluşunu anlatırken “Biz birimizin ‘Hayır’ diyeceğine ‘Evet’ demeyecek isimlerdik” dedi. Arınç, Gül’ü 1991’den beri tanıdığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “14 Mayıs 2000 Fazilet Partisi kongresinden beri bir kader beraberliğimiz var. Onun Tayyip Bey’in karşısına geçecek olmasını kabul edemeyiz. Her şeyi benimle paylaşan insanların bu konuyu benimle paylaşmamalarına şaşırdım. Adaylıktan haberim yoktu. Ankara’daki arkadaşlarıma sordum. ‘Bu gelişmelerden haberiniz var mı’ dedim. On kişiden biri biliyor çıktı. ‘Abdullah Gül bir gelişmeyi bekliyor ve bu gelişmenin sonucunu aldıktan sonra karar verecek veya bu tekliflere ‘Hayır’ diyecek’ diye düşündük. ‘Çok hatası olsa da..’
Erdoğan’ın çok hatası olsa dahi kendi geleneğimizde dava arkadaşımızın karşısına çıkıp muhalefetin adayı olmak yok.” Ergenekon ve Balyoz soruşturmaları konusunda da konuşan Arınç, “Ergenekon soruşturmalarında vicdansız hain savcılar, onu tut, bunu tut, içeri atmaya başladılar.

Ben hep tutuksuz yargılanmadan yanaydım. Ya MGK’ye gidiyorduk, ya şuraya gidiyorduk 102 kişi için tutuklama kararı geldi. Yüzümüz kıpkırmızı oldu, utandık, üzüldük, sıkıldık. Başbakanımızın gösterdiği tepkiyi dün gibi hatırlıyorum: ‘Ne yapıyor bunlar, çıldırdı mı bunlar? Utanmıyor bunlar’ dedi” dedi. Arınç, Ergenekon döneminde 4 Temmuz 2008’de Ülke TV’ye çıkarak bu operasyonları savunmuş ve şunları söylemişti: “Türkiye iyi bir noktaya gidiyor. Bu sancılar bir taraftan doğum sancısıdır, bir taraftan bağırsaklarınıtemizlemesidir.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler