Uluslararası Af Örgütü'nden Suruç açıklaması: Cezasız kalmamalı

Uluslararası Af Örgütü, Urfa'nın Suruç ilçesinde seçim çalışmaları sırasında çıkan ölümcül şiddet olaylarının ardından yetkililere çağrıda bulundu.

Yayınlanma: 16.06.2018 - 10:31
Abone Ol google-news

Uluslararası Af Örgütü, Urfa’nın Suruç ilçesinde seçim çalışmaları sırasında çıkan ölümcül şiddet olaylarının ardından yetkililere çağrıda bulundu. Uluslararası Af Örgütü Türkiye Strateji ve Araştırma Yöneticisi Andrew Gardner, “Türkiyeli yetkililer konuyla ilgili derhal bağımsız ve tarafsız bir soruşturma başlatmalı. Gerginliğin bir an önce düşürülmesi ve kamu düzeninin sağlanması adına gerekli tüm adımlar atılmalı. Bu tarz saldırılar kesinlikle cezasız kalmamalı” dedi.

Soylu, İnce’yi hedef gösterdi

AKP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın silahlı saldırıda yaşamını yitiren ağabeyinin cenaze töreni için Suruç’a giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, soruşturma süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. Soylu, “Şunu açık yüreklilikle söylemek isterim, kim Selahattin Demirtaş’ı ziyaret etmişse bu olayların müsebbibi de odur. O kadar basit, kim bu olayları bu noktaya taşımak istiyor ve gayret gösteriyorsa, kim buradan güç alarak seçimi özgür ve hür biçimde oy kullanmayı kısıtlamak istiyorsa, Selahattin Demirtaş’ı kimin ziyaret ettiğine bakmak lazım. Bunlar bizim soruşturma süreçlerimizin idari adli soruşturma süreçlerimizin elbette ki dokunacağı konulardır” dedi.

Cenazeye müdahale

Olayda yaşamını yitiren Celal ve Adil Şenyaşar’ın cenazeleri Suruç’a getirildiğinde polis zırhlı araçlarla önlem aldı ve sadece aile üyelerinin geçmesine izin verdi. Mezarlığa gelen kalabalığa biber gazı ve basınçlı suyla müdahale edildi, 10 kişi gözaltına alındı. Müdahale sırasında HDP milletvekili adayı Songül Arpa da gaz fişeği isabet etmesi sonucu alnından yaralandı. Celal ve Adil Şenyaşar, yakınları tarafından toprağa verildi. Acılı anne, “Ah Erdoğan, sen vurdun oğullarımı. Oğullarım açtı, oğullarım oruçluydu” diyerek ağıt yaktı. 

CHP’li İrgil’den 3 soru

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil de Twitter’dan yaptığı açıklamada olaydaki çelişkilere dikkat çekti. İrgil, “Sorular: 1. Bir insan kendi dükkânına gelen heyete silahla saldırır mı? 2. Saldırdı diyenlerden 3 ölü, saldırılanlardan ise 1 ölü var. 3. Saldırdı diyenler yaralı hastaneye gidiyor, hastanede intihar mı ettiler? Çok karışık konu?” dedi. 

<haber-yatay:998750,998532,998554,998638,>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler