Türkiye'de polisin büyük hatası Fransa'yı alarma geçirdi

Türkiye'de polisin büyük hatası Fransa'yı alarma geçirerek, skandal bir olaya imza attı. Türkiye’nin elinde olan üç cihatçı Marsilya'da aranıyor.

Yayınlanma: 24.09.2014 - 13:56
Abone Ol google-news

Haklarında yakalama kararı bulunan Fransız vatandaşları Imad Djebali, Gael Maurize ve Abdelouahed Baghdali ‘cihada katılmak’ için Suriye’ye gitti. Ardından Ağustos ayında Türkiye’ye gelip teslim oldular. Fransa’ya iadelerini talep ettiler. Üç Fransız cihatçı, Türkiye’de bir gün boyunca sorgulanmalarının ardından Fransa’ya teslim süreci başladı. 23 Eylül günü Türk polisi tarafından Paris uçağına bindirilmek üzere havaalanına getirildi.

Fakat Paris uçağının pilotu, ‘sınır dışı edildiklerine dair belgelerde eksiklik olduğu gerekçesiyle üç cihatçıyı uçağa almadı. Daha sonra polisler cihatçıları Fransa’ya giden bir başka uçağa bindirdi. Fakat o uçak, Fransız yetkililerin cihatçıları teslim almak üzere beklediği Paris’e değil Marsilya’ya gidiyordu. Türk polisi bu bilgiyi Fransız polisine vermeyi ihmal etti. Televizyon kameraları ile beraber Fransız polisleri cihatçıları karşılamak üzere uzun süre havaalanında bekledi fakat uçaktan inen olmadı. Paris'e gelmesi gereken cihatçılar Marsilya’da uçaktan inerek kayıplara karıştı. Şimdi terörle mücadele polisleri Marsilya'da geniş kapsamalı operasyon başlatarak bu üç cihatçıyı arıyor.

Olayla ilgili açıklamada bulunan Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian, Türk polislerini suçlayarak, Türkiye'nin, cihatçılar konusunda daha dikkatli ve sorumlu olması gerektiğinin söyledi. Geçen yıl bir cihatcçı Marsilya'da üç jandarma görevlisini öldürmüştü.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler