'Türkiye'den sağ çıkarsam...'

Akademisyen Asil Özbay, Türkiye'de kadına şiddete dikkat çekmek için 20 günde 10 ülke gezecek.

Yayınlanma: 08.07.2015 - 23:54
Abone Ol google-news

Akademisyen Asil Özbay, kadınların yapabileceklerinin sınırı olmadığını tüm dünyaya göstermek ve bunu yaparken Türkiye’de kadınların yaşadığı şiddete dikkat çekmek için ‘Bir Kadın Bir Motor 10 Ülke’ projesi ile dün yola çıktı. İstanbul Gedik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Özbay Arnavutluk, Karadağ, Yunanistan, Slovenya, Sırbistan, Makedonya, Bosna-Hersek, Hırvatistan, Kosova ve Bulgaristan’ı kapsayacak 20 günlük yolculuğu sırasında, yaklaşık 8 bin kilometre sürecek bir motosiklet macerası yaşayacak. Özbay yolculuk öncesinde gazetemize konuştu:

- Ülkemizde kadına yönelik şiddet her gün artıyor. Bu projeyle; ülkede kadınların yaşadığı şiddete de dikkat çekmek istiyorum.

- Medyada edilgen ve güçsüz olarak kullanılan kadın imgelerinin karşısında erkek, güçlü ve etken. Bu yolculukla Türkiye medyasında güçlü bir kadın imgesini oluşturmayı diliyorum.

- 20 gün sürecek yolculukta tek başına yol alacağım. Ailem ve arkadaşlarım kaygılı ama destekliyorlar ve kararıma saygı duyuyorlar.

- Açıkçası Türkiye’den çıkana kadar tedirginim. Sonrasında olumsuz bir şey yaşayacağımı sanmıyorum. Sonuçta bu ülkede Pippa Bacca olayı yaşandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler