Türkiye’nin Paris Büyükelçiliğine Macron'un sınıf arkadaşı Refik Ali Onaner atandı

Cenevre İktisadi ve Sosyal Bilimler Fakültesinden mezun olan Onaner Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’la sınıf Arkadaşı olarak École National d’Administration (ENA) ‘da yüksek lisans yaptı. 1995 yılından beri Dışişleri Bakanlığı'nda görev yapan Onan, Paris’ten önce Tunus Büyükelçisi olarak görev yaptı.

Yayınlanma: 08.12.2020 - 23:29
Türkiye’nin Paris Büyükelçiliğine Macron'un sınıf arkadaşı Refik Ali Onaner atandı
Abone Ol google-news

Son aylarda Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında devam eden karşılıklı çeşitli suçlamalar dan sonra Türkiye Fransa ilişkileri oldukça gerildi.

Paris’e atanan Onaner, sınıf Arkadaşı Macron’u Fransa Türkiye ilişkilerinin normalleşmesi için Macron’u ikna edebileceği konuşuluyor.

Fransa medyası Türkiye’nin Paris Büyükelçiliğine atanan atanan  Refik Ali Onaner için ‘ Macron yakında eski bir tanıdık bulacak diye yorumladı. 

Emmanuel Macron yakında eski bir tanıdık bulacak: 47 yaşındaki Ali Onaner, Türkiye'nin Paris Büyükelçisi olarak atandı.  İki adam, 2002'den 2004'e kadar Léopold-Sédar-Senghor promosyonunda Ulusal Yönetim Okulu'nun (ENA) sıralarında birlikte eğitim aldı. 

 Mükemmel Fransızca konuşan - bakaloryasını Ankara'daki Charles-de-Gaulle lisesinde alan Ali Onaner, iki yıldan beridir Türkiye Cumhuriyeti'nin Tunus Büyükelçiliğini yaptıyordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler