Türkiye’yi teröre teslim etmeyiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “İstanbul’u terör yandaşlarına teslim etmeyeceğiz” sözlerine yanıt vererek “O meraklanmasın. Biz sadece İstanbul’u değil, Türkiye’yi de teröre teslim etmeyeceğiz” dedi.

Yayınlanma: 27.08.2019 - 19:11
Abone Ol google-news

CHP lideri Kılıçdaroğlu, CHP’li vekiller, İBB Başkanı İmamoğlu, İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu, Şile’de yurttaşlarla buluştu.

Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu dün Şile’deki Kabakoz köyünü ziyaret etti. Kılıçdaroğlu’na CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ve Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel eşlik etti. Köy meydanındaki konuşmaların ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “İstanbul’u terör yandaşlarına teslim etmeyeceğiz. Buna mani olacağız” sözlerinin anımsatılması üzerine “O hiç meraklanmasın. Biz sadece İstanbul’u değil, Türkiye’yi teröre teslim etmeyeceğiz” dedi. 


Cesaretin varsa çık karşıma
“Bunun bir kayyım göndermesi olduğuna inanıyor musunuz” sorusuna Kılıçdaroğlu, “Niye kapalı kapılar ardında beni eleştiriyor. Kendisinin cesareti yok mu? Eleştirebiliyor ama benimle aynı televizyon kanalına çıkmaya cesaret edemiyor. Niçin? Vatandaşıma soruyorum. Özellikle de Ak Parti’li kardeşlerime soruyorum. Ben bu ülkede huzur istiyorum, herkesin rahat yaşayabileceği bir hayat istiyorum. Kavga istemiyorum. Siyasette de kavga istemiyorum. Benimle kavga edecekse ağız dalaşına gerek yok. Çıkar beni bir televizyon kanalına. Dünya kadar televizyon kanalı var. O bana soru sorar. Ben de ona cevap veririm. Ama benim de ona soru sorma hakkım olmalı. Kendisi duyar inşallah bunları” yanıtını verdi. CHP lideri Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler daha sonra basına kapalı olarak toplantıya geçti.
Kılıçdaroğlu, Şile ziyareti öncesinde Ümraniye’de yaşayan Akman ailesini ziyaret etti. Kılıçdaroğlu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte tekerlekli sandalye ihtiyacı olan bedensel engelli Mesut Akman’a akülü araç hediye etti. 

 

İSMEK’TE KÜRTÇE KURSU
CHP lideri Kılıçdaroğlu, İstanbul’da Hakkı Savunanlar Platformu’nun organize ettiği Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunlarıyla bir araya geldi. Mezunlar, Kılıçdaroğlu’ndan İBB bünyesinde faaliyet gösteren Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları’nda (İSMEK) Kürtçe kursların açılmasını talep etti. Kılıçdaroğlu’nun da bu konuyu değerlendireceklerini, Kürtçe dil kurslarını hayata geçirebileceklerini ve Kürt dili mezunlarını istihdam edebileceklerini söylediği öğrenildi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler