Türküye 2 yıl sonra beraat

'Şifa İstemem Balından' türküsünü dinlettiği için “Terör örgütü propagandası yapmak” iddiasıyla dava açılan ve üniversitedeki görevine son verilen Amasya Üniversitesi öğretim görevlisi Çise Atalay beraat etti.

Yayınlanma: 27.10.2017 - 21:15
Abone Ol google-news

Sivas katliamında yaşamını yitiren 33 aydından halk ozanı Nesimi Çimen’in “Şifa İstemem Balından” türküsünü derste dinlettiği için bir öğrencisinin ihbarıyla gözaltına alınan, hakkında “Terör örgütü propagandası yapmak” iddiasıyla dava açılan ve üniversitedeki görevine son verilen Amasya Üniversitesi öğretim görevlisi Çise Atalay beraat etti.

Amasya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi öğretim görevlisi, Eğitim-Sen ve Sosyal Haklar Derneği üyesi Çise Atalay, derste insan hakları ihlallerinden bahsettiği ve Nesimi Çimen’in “Şifa İstemem Balından” adlı türküsünü dinlettiği gerekçesiyle bir öğrencisinin polise telefonla yaptığı ihbar üzerine 30 Aralık 2015’te gözaltına alındı. Ertesi gün çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılan Atalay’ın üniversitedeki görevine son verildi. Davanın 5. duruşması dün Amasya Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme heyeti Atalay’ın beraatına karar verdi. Mahkeme çıkışında açıklama yapan Çise Atalay, “Gerçekler ortaya çıktı. Beni üzen kısım sadece bir ihbarla işin ta buralara kadar gelmiş olmasıdır” diye konuştu.

Susturma hareketi

Sosyal Haklar Derneği kurucusu ve yönetim kurulu üyesi avukat Can Atalay da üniversitelerde özgür düşüncenin yok edildiğine dikkat çekerek, “Bu bütün Türkiye’deki öğretmen ve akademisyenlere büyük bir gözdağıdır, susturma, korkutma hareketidir. Bu yıldırma, susturma hareketi devam etmektedir, bu memlekette bu şekilde yaşanamaz” diye konuştu. Avukat Erdem Türem ise şunları söyledi: “Sonuçta Çise ile birlikte türkü beraat etti diyebiliriz. Bütün bunlara karşı tek ses, tek yürek olmaya, mücadele etmeye herkesi davet ediyorum.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler