Üç yıllık mühür skandalı!

CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, “İrtica ile Mücadele Eylem Planı”nın Erzincan’da uygulamaya konulduğu iddiasıyla açılan davada yaşanan bir skandalı açıkladı.

Yayınlanma: 15.01.2014 - 22:33
Abone Ol google-news

Cihaner ve dönemin 3. Ordu Komutanı Saldıray Berk’in de sanık olmasına neden olan ihbarcı “Sütçü Muhtar” kod adlı kişinin kim olduğunun istenmesi üzerine Erzincan Emniyeti’nin böyle bir gizli tanık olmadığına ilişkin yazısı üzerine, gizli tanığın kaybolduğu değerlendirmeleri yapılmıştı.

Ancak Cihaner’in avukatlarından Hikmet Sakallı şahsın kim olduğunu bildiklerini ama kod adını bilmediklerini belirterek “Saftepe Köyü’nün muhtarı aslında kişi. Ama kimi sanıkların avukatlarının muhtarı kod adı olarak değerlendirmesi nedeniyle Emniyet’e yazı öyle gönderilmiş. Emniyet de doğal olarak ‘Böyle bir gizli tanık yok’ diye yanıt veriyor. Onun için bu ihbarcının kaybolması söz konusu değil. Davanın en kritik gizli tanığı bu kişi” diye konuştu.

İlhan Cihaner de Erzincan’da açılan davada pek çok skandalın olduğunu söylerken şu ilginç durumu paylaştı:

“Sanıklardan Albay Murat Yılmaz’ın odası arama yapmak üzere mühürlenmiş. Ancak daha sonra arama yapılmamış. Aradan 3 yıl geçmiş oda mühürlü duruyor. Dehşetli bir örgüttten söz ediliyordu, kumpaslar kuruyordu. Ama o örgütün sanıklarından birinin odasındaki delilleri aramayı 3 yıl boyunca unutuyorsunuz. Daha sonra da arama yapılmadan eşyanın iadesine karar veriyorsunuz. Bu bile başlı başına orada ne olup bittiğini net gösteriyor. Hukuki ve siyasi kıyamatlerin koptuğu soruşturmada oluyor bu. ”

İlhan Cihaner, benzer şekilde yaşlı bir köylü kadının da davada sanık yapıldığını belirterek bu kadının her duruşmada beddua ettiğini ve kendisini kimin, niye mahkemeye getirdiğinin farkında bile olmadığını söyledi.

Cihaner’in işaret ettiği odanın sahibi olan Albay Murat Yılmaz da mahkemede, “Üç yıldır bu odalar mühürlü halde bekletiliyor. İçerisinde kendime ait şahsi eşyalarım, iki tabancam bulunmakta. Tayini çıkan subay ve astsubayların kişisel dosyaları da içeride. Bu yüzden kişisel dosyalar gönderilemedi. Odalar açılıp incelenebilir. Suçsuz olduğumu bildiğim için mührü bozmadık” değerlendirmesini yapmıştı. Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi önceki gün mühürlü odanın açılmasına ve eşyaların iadesine karar verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler