Uğurcan Kayı'nın ağabeyi: Bu olaydan sonra ailemiz dağıldı

Kardeşinin ölümüne neden olan kişinin hâlâ avukat olarak görev yapmasına isyan eden ağabey, ‘Dünyanın en zor şeylerinden biri kardeş acısıymış’ dedi.

Yayınlanma: 21.03.2017 - 05:33
Abone Ol google-news

Uğurcan Kayı (17) motorsikletiyle yemek servisi yaptığı sırada 0.74 promil alkollü araç kullanan stajyer avukat Bora A’nın çarpması sonucu 8 ay yoğun bakımda kalmış, daha sonra ise hayata tutunamamıştı. Sanık Bora A’nın tutuksuz yargılandığı davanın 6. duruşması önceki gün İzmir Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme, Adli Tıp Kurumu raporuna göre; kazanın oluş şekli, sanığın kavşağa kontrolsüz girişi, alkollü oluşu ve diğer delilleri dikkate alarak atılı suçun olası kastla işlenmiş olabileceğini belirterek dosyanın Ağır Ceza Mahkemesi’nde gönderilmesine karar verdi. Sanığın tutuksuz yargılanmasına isyan eden Uğurcan Kayı’nın abisi Volkan Kayı, “Kardeşime çarpan kişi bir gün dahi içeriye girmedi. 17 yaşındaki kardeşim ise toprağın altında çürüdü” dedi.

Uğurcan Kayı, İzmir’in Buca ilçesinde bir restoranda kurye olarak çalışıyordu. Kayı, 16 Ocak 2016 tarihinde sipariş dağıtımını tamamlayıp saat 3:15 sıralarında iş yerine dönerken, o dönemde stajyer avukat olan Bora A, otomobille sokak arasından hızla çıkıp, cadde üzerinde giden Kayı’ya çarpmıştı. Çarpmanın etkisiyle metrelerce sürüklenen Uğurcan Kayı kaldırıldığı hastanede yoğun bakıma alınmıştı. Bora A. ise kazadan etkilenerek Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi’ne gitmiş, ancak tedavisi yapılırken alkol testi için kan alınacağı sırada hastaneden ayrılmıştı. İki saat sonra polisi arayarak teslim olan Bora A.’nın kanında 0.74 promil alkol çıkmıştı. Bora A. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken çarpmanın etkisiyle metrelerce sürüklenen Uğurcan Kayı ise hayata ancak sekiz ay tutunabilmişti.

‘Alkolün etkisiyle kazayı yapmış değilim’

Sanık Bora A. duruşmada yaptığı savunmasında, “Böyle bir şey yaşanmasını istemezdim. Ölçümlere göre 0.74 promil alkollüydüm. Kaza olduktan sonra hastaneye ben gittim. Ambulansı ben çağırdım. Ancak hastaneden korktuğum için olay yerinden kaçtım. Araç kullanırken alkolün etkisiyle bu kazayı yapmış değilim” dedi.

‘Annemin psikolojisi bozuldu’

Volkan Kayı adalete olan inançlarını kaybettiklerini söyleyerek, “Dünyanın en zor şeylerinden biri kardeş acısıymış. Bu olaydan sonra ailemiz dağıldı. Annemin psikolojisi bozuldu. Bizleri bırakıp başka bir şehre yerleşti. Kardeşime çarpan kişi şu an avukat. Bir gün dahi içeriye girmedi. 17 yaşındaki kardeşim ise toprağın altında çürüdü. Tek isteğimiz adaletin yerini bulması. Kardeşimin ölümüne sebep olan kişinin tutuklanmasını istiyoruz.” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler