‘Uluslararası hukuk’ düzeltmesi

TBMM’de grubu bulunan dört partinin İdlib’deki saldırı ile ilgili yayımladığı ortak bildiriye, CHP ve İYİ Parti’nin “Astana ve Soçi süreçleri” itirazı getirdiği öğrenildi.

Yayınlanma: 01.03.2020 - 02:00
‘Uluslararası hukuk’ düzeltmesi
Abone Ol google-news

Bildirinin ilk taslağında, “Türk askerinin İdlib’deki varlığının Soçi ve Astana mutabakatları ile uluslararası hukuka uygun olduğunun belirtildiği” ifadeye CHP, Türk askerinin İdlib’deki varlığının uluslararası hukuk açısından tartışmalı olduğu gerekçesiyle itiraz etti. İYİ Parti’nin de destek verdiği bu itiraz üzerine bu ifadenin bildiriden çıkarıldığı belirtildi.

AKP, CHP, MHP ve İYİ Parti grup başkanvekillerinin imzasıyla önceki gece yayımlanan bildiride, “Bölgede yaşanan insani dramlara mani olmak için uluslararası hukukun desteklediği biçimde çözümün siyasi yöntemlerle olması gerektiğini ifade ediyoruz. Kahraman Türk ordusunun, TBMM tarafından kendisine verilen görevleri her zaman olduğu gibi bundan sonra da üstün başarıyla gerçekleştireceğine olan inancımız tamdır” denilmişti. 

Metnin ilk halinde yer alan “TSK’nin kendisine verilen ve verilecek olan görevleri en yüksek başarıyla gerçekleştireceğine dair inanç” ifadesinde de “TBMM tarafından verilen ve verilecek olan görev” düzeltmesi yapıldı. Bununla TSK unsurlarının TBMM yetkisi dışında, cumhurbaşkanı tarafından kullanmasına yönelik endişelerin giderilmesi hedeflendi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler