Ulvi Cemal Erkin ödülünü Jan Gazdzicki kazandı

Notre Dame de Sion (NDS) Fransız Lisesi’nin öncülüğünde 11- 17 Kasım günlerinde gerçekleştirilen İstanbul Orchestra’Sion Uluslararası Piyano Yarışması’nda Ulvi Cemal Erkin Ödülü’nü Polonyalı piyanist Jan Gazdzicki kazandı.

Yayınlanma: 16.11.2013 - 23:49
Abone Ol google-news
Fransız  piyanist Stéphane Blet’in başkanlığını yaptığı, Ayşegül Sarıca, Dong Jun Kim, Süher Pekinel, Nikoloas Samaltanos, Franck Ciup ve Ali Darmar'dan oluşan jüri, yarın sabah NDS konser salonunda 10.00’ten 13.00’e kadar ve 14.00’ten 17.00’ye kadar  yarı finale kalan altı piyanist:Tomohiro Hatta (Japonya), Yanica Hristova (Bulgaristan), Alona Kozlova (Ukrayna), Güray Başol (Türkiye), Burak Çebi (Türkiye), Madoka Fukami (Japonya)’i dinleyecek ve ilk üçe giren piyanistleri açıklayacak.
 
Aynı akşam, kapanış töreni ve gala konseri saat 19.00'da, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yapılacak. İzleyicilere açık olan gece, TRT HD kanalından canlı olarak yayınlanacak.  Ödül törenininde, 1.İstanbul Orchestra'Sion Uluslararası Piyano Yarışması’nın galiplerine eşlik edecek.
 
Yarışma sınavları, 5 gün boyunca İstanbul’un merkezi Harbiye’de bulunan Notre Dame de Sion Fransız Lisesi’nin konser salonunda gerçekleşiyor. Halka açık olan elemeler, çeyrek final, yarı-final ve final aşamalarından oluşuyor.Yarı finalde bir Türk bestecinin eserinin yorumlanması, finalde ise Ulvi Cemal Erkin çalınması zorunluluğu olan yarışma ilk kez düzenlenmesine rağmen adaylar tarafından son derece profesyonel bulundu.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler