'Üniversitenin para kazanması lazım'

Gazi Üniversitesi Rektörü, bilimsel araştırmaların durdurulduğunu söyledi. Üniversitenin para kazanması gerektiğini aktaran Büyükberber, “En azından bütçesinin yarısını projeler yolu ile döner sermaye işleri yapmak durumundayız" diye konuştu.

Yayınlanma: 16.12.2013 - 13:56
Abone Ol google-news


Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber’in üniversitenin doçent düzeyindeki akademisyenleriyle yaptığı basına kapalı toplantıda söylediği sözler dikkat çekti. Büyükberber, üniversitede “eli satırlı ideolojiler var” olduğunu belirtti. “Mimarlıkta sol bir kemikleşmiş yapı ile üniversite normalleşemez” diyen Büyükberber, Bilimsel Araştırma Projelerini (BAP) de mali yolsuzluk yapıldığı gerekçesiyle durdurduğunu söyledi. Büyükberber, hep akademik çalışma yapılamayacağını biraz da üniversitenin para kazanması gerektiğini dile getirerek, “Dış dünya ve uygulama ile bütünleşmeyen sadece teorik çalışmalar yapan bir akademisyen olamaz” dedi.
Gazi Üniversitesi’nde geçtiğimiz Çarşamba günü kahvaltılı bir toplantı yapıldı. Rektörlüğün organize ettiği toplantıda üniversitenin rektörü Prof. Dr. Büyükberber, üniversite bünyesindeki doçent seviyesindeki akademisyenlerle görüştü. Sorunları ve soruları dinleyen Büyükberber’in yaptığı açıklamalar dikkat çekti. Okuldaki siyasi kavgalara dikkat çeken Büyükberber, “Gazi Eğitim Fakültesi’nde eli satırlı ideoloji ile Mimarlık Fakültesi’nde de sol bir kemikleşmiş yapı var. Bu kemikleşmiş yapı ile üniversite normalleşemez” diye konuştu. Normalleşmeden ne kastettiğini belirtmeyen Büyükberber, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’e teşekkür etmesini de “Belediye başkanımızın rektörlük önünde yaptığı düzenlemelerden dolayı teşekkür ettiğim bir pankartı bile CHP’li milletvekilleri eleştirdi. Kendisine verdiğim yanıt ideolojik düşünüyorsunuz oldu. Ben Ankaralıyım hizmete teşekkür etmemi bile eleştirdiler” sözleriyle açıkladı.

Araştırmalar durdu

Atama ve kadroları da kendisinin belirlediğini belirten Büyükberber, akademisyenleri de uyararak, “Atama ve kadroları ben tayin ederim. Bir gün yanınızdaki odada tanımadığınız bir kişiyi görürseniz şaşırmayın. Onu ben atadım demektir” demesi, akademisyenleri şaşırttı. Üniversitelerin kuruluş amaçlarının temelinde bulunan BAP projeleri ile ilgili de konuşan Büyükberber, “Bazı mali yolsuzluklar saptadım. Adam kafasına göre kırtasiyeden makbuz kestirmiş. Onun için bu konu donduruldu” diyerek bilimsel araştırmaların durdurulduğunu söyledi. Üniversitenin para kazanması gerektiğini aktaran Büyükberber, “En azından bütçesinin yarısını projeler yolu ile döner sermaye işleri yapmak durumundayız. Bu özerk bir üniversite için gerekli bir şarttır. Yurt dışındaki örnekleri incelemenizi öneririm. Her türlü projelerinizle bize gelebilirsiniz. Projelerinize destek verelim” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler