Üsküdar Belediyesi çok sevdiği camiye borçlarına karşılık devretti

AKP’li Üsküdar Belediyesi vergi borcuna karşılık 4 arsayı Maliye Hazinesi’ne devretti. Bu arsalardan içinde Üsküdar Belediye Başkanı Hilme Türkmen’in yakından ilgilendiği ve sert tartışmalara neden olan Validebağ Korusu’na komşu arazideki butik caminin de yer alması dikkat çekti. CHP’li Meclis Üyesi Nezih Küçükerden “Yurttaşların yardımıyla yapılan camileri satanları allah affetmeyecek” dedi.

Yayınlanma: 12.05.2016 - 15:47
Abone Ol google-news
 
Üsküdar Belediyesi geçtiğimiz hafta gerçekleşen meclis toplantıları gündemine bir teklif rapor geldi. Üsküdar Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü mülkiyeti belediyeye ait olan 4 arsanın 27 milyon 453 bin TL bedel üzerinde oluşacak vergi borçlarına karşılık Maliye Hazinesi’ne devredilmesi istendi.
 
Taşınmazların en önemli özelliği yurttaşlar tarafından yola, parka ve yeşil alana terk edilen alanlar olması. Tahsisler arasında en dikkat çekici olan ise Altunizade de yer alan ve sert tartışmalara neden olan Validebağ Korusu’na komşu arazideki butik caminin de yer alması. Teklife itiraz eden CHP’li Meclis üyesi Nezih Küzükerden diğer tahsisleri şöyle sıraladı:
 
“Ünalan’daki Soyak Camii, Akasya konutlarındaki yeşil alan terki ve Ünalan mahallesindeki bir orta öğretim alanı”
 
AKP’lilerin oylarıyla kabul edildi
 
Küçükerden şöyle konuştu:
“Hilmi Türkmen butik camisini sattı. Bu alanlar yurttaşlara ait. Özellikle camiler yurttaşların oluşturdukları dernek paralarıyla yaptırılıyor. Para ve çıkar için Üsküdarlıların yapılında emeği ve bağışı olan camileri satanları allah affetmeyecek”
 
Teklif CHP’li Meclis üyelerinin “ret” oyuna karşın AKP’li Meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi. 
 
 
Buutik Cami nasıl yapılmıştı?
 
Üsküdar İlçesi, Altunizade Mahallesi, Validebağ Korusu’na komşu parseldeki tescil dışı yeşil alan, plan tadilatıyla “Dini Tesis Alanı” yapılmıştı. 2012 yılında başlatılan bu değişikliğe itiraz için mahalle sakinleri tarafından imza toplanmış ve sayısız eylem yapılmıştı. Ardından biri Çamlıca Konakları, biri Ata Konakları, üçü de bireysel olmak üzere beş tane dava açıldı. Davalar henüz sonuçlanmadan, Üsküdar Belediyesi tarafından alana yapım konteynırı getirildi ve işaretleme çalışması yapıldı. Yurttaşlar nöbete başlamış ve polis tarafından nöbete sert müdahale edilmişti. Cami inşaatı TOMA’lar eşliğinde sürmüş. Belediye Başkanı Hilmi Türkmen çevre aktivistleri ve mahalle sakinleri ile tartışma yaşamıştı. Cami 16 temmuz 2015’te hizmete açılmıştı.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler