Üstü kapatılan kadın avukatlara darp olayında çarpıcı detay

Avukat Sarıkaya’nın Esenyurt Belediyesi’nde dövülmesiyle ilgili, soruşturmada, Başkan Necmi Kadıoğlu’nun ifadesi bile alınmadı.

Yayınlanma: 30.01.2017 - 06:29
Abone Ol google-news

İnşaat-İş Sendikası avukatı Sevinç Sarıkaya’nın Esenyurt Belediyesi’nde dövülmesiyle ilgili, takipsizlik kararıyla kapatılan soruşturmada, Başkan Necmi Kadıoğlu’nun ifadesi bile alınmadı. Şüpheli olarak ifadesi alınan iki başkan yardımcısı ise Sarıkaya’nın hakaret ederek Başkan’ın üzerine yürüdüğünü öne sürdüler.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada, müşteki ve tanık olarak dinlenen Çetin Macit, Esenyurt Belediyesi’nin ortaklığındaki, RDS Reform İnşaat şirketinde 7.5 ay çalıştığını, alçı boya ustası olduğunu söyledi. Kendisiyle birlikte 17 işçinin 91 bin 200 lira alacağının verilmediğini belirterek, sendikadan yardım istediklerini ve oturma eylemi yaptıklarını belirten Macit, avukatın darp edildiği günü şöyle anlattı: “Eylemin 5. gününde Başkan’ın çağırmasıyla makamına gittik. Başkan, ‘sendikayla görüşmem’ dedi. Avukatımıza ‘Defol çık o...’ diye hakaret etti. Avukatımızla dışarı çıkarken, kapı önünde Başkan birden avukatımızın yüzüne tokat attı. Defalarca vurdu. Avukatımızı korumaya çalışırken korumalar da bize vurdu. Bir gün sonra anlaştık, paramızı aldık.”

‘Saçından tutup vurdu’

Olayın diğer şikâyetçisi sendika Başkanı Mustafa Adnan Akyol da Başkan’ın, işçilerle görüşeceğini söylediğini, avukatı ve kendisini hakaret ederek odasından kovduğunu belirtti. Avukat Sarıkaya’nın da işçilerin talebi üzerine geldiğini söylediğini ifade eden Akyol, “Başkan, avukatımıza ‘o... defol’ dedi. Dışarı çıkarken, birden yumruk attı. Saçını tutup, vurmaya devam ederken küfür ediyordu. Biz müdahale ettik, korumalar da bize saldırdı” diye konuştu.

‘Başkan medenice sordu’

Başkan Yardımcısı Emin Batmazoğlu, şüpheli olarak alınan ifadesinde, “Başkanımız, son derece medeni bir şekilde, şahıslardan kendilerini tanıtmalarını istemiştir. Hangi sendikanın üyesi olduklarını, yetkileri olup olmadığını sormuştur” dedi. Sevinç Karakaya’nın ise Başkan’a ‘Başkan efendi sen kim oluyorsun, bunları soracaksan bizleri niye çağırdın, hırsız’ diye hakaret ettiğini, Başkan’ın üzerine yürüdüğünü, diğer işçilerin de Başkan’a saldırdıklarını öne sürdü. Şüpheli Başkan Yardımcısı Yunus Balta da Batmazoğlu ile bir bir aynı ifadeyi verdi. Balta, “Başkanımız, bu olaylardan sonra her şeye rağmen, müteahhit firma ile görüşerek işçilerin paralarının ödenmesini, mağduriyetlerinin giderilmesini sağladı” dedi.

Darp edilen işçilere dava

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Esenyurt Belediye Başkanı ve yardımcıları hakkında, “basit yaralama” ve “hakaret” suçundan takipsizlik verdi. Ancak, İnşaat-İş Sendikası Başkanı Mustafa Adnan Akyol hakkında, darp edildikleri olay nedeniyle, 2015 yılında “kamu malına zarar vermek” suçundan dava açıldığı ortaya çıktı. Başkan yardımcıları ifadelerinde, Macit ve Akyol için, “Oturdukları koltukları Başkan’a doğru iterek saldırmaya çalıştılar” demişlerdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler