Vardiya Bizde: Bize Babalar Günü haram

Vardiya Bizde Platformu üyeleri, "Acı ve isyan içindeyken kutlama yapmak yakışmaz" dediler.

Yayınlanma: 14.06.2014 - 23:13
Abone Ol google-news

Balyoz davasından yargılanan emekli ve muvazzaf askerlerin yakınları tarafından oluşturulan “Vardiya Bizde Platformu”nun Ankara’da 90. kez yaptığı “Sessiz Çığlık” eylemine, tutuklu kaldığı tek dosya olan Malatya Zirve Yayınevi davasından tahliye edilen emekli Orgeneral Hurşit Tolon da katılarak destek verdi. Tolon, “Çok mutlu değilim, sadece sizlere sesimi duyurabiliyorum ama esas mutluluğum tutsak olan silah arkadaşlarımızla kucaklaştığımız zaman gerçekleşecek. Haksız, hukuksuz yere bu kadar insan tutsak edildi. Ancak yürekten inanıyorum, bu ülkenin fikri hür, vicdanı hür, tarafsız nice yargı mensubu var. Yüce mahkemenin kararıyla bütün arkadaşlarımızla kucaklaşacağımıza inanıyorum” dedi.

9 Ekim’de Yargıtay’ın Balyoz davası kararından sonra silah arkadaşlarına destek vermek için Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı’ndan istifa eden emekli Koramiral Atilla Kezek, emekli Hava Korgeneral Erdoğan Karakuş ve çok sayıda yurttaşın da katıldığı eylemde okunan basın açıklamasında, “Her şeye rağmen hukuk ve adalete olan inancımızı koruyor ve başta Anayasa Mahkemesi olmak üzere yetkili tüm kurumları derhal görevlerini yapmaya çağrıyoruz” denildi.

 

Haksızlık her yerdedir

Öte yandan, “Vardiya Bizde Platformu”nun İstanbul’da 90. kez gerçekleştirdiği “Sessiz Çığlık” eyleminde, Babalar Günü nedeniyle “Çocuklarımızın dudağındaki tebessüm çalınmışken, babalarımız cezaevindeyken Babalar Günü’nü kutlayamayacağımızı bildiriyoruz” açıklaması yapıldı.

Beşiktaş’daki Demokrasi Anıtı önündeki eylemde, Emekli Tümamiral Semih Çetin’in eşi Nilüfer Çetin basın açıklaması yaptı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Biz bu meydanlarda her hafta artan bir acıyı dile getirmek zorunda kaldık. Bu acı sadece haksızlığa olan isyan ve sevdiklerimize olan özlemle sınırlı değildir. Her geçen gün vatan toprağında ayrı bir acı kök salmaktadır. Kah Uludere’de masum Kürtler, kah Mehmetler, Abdullahlar, Ali İsmailler, Berkinler ve daha niceleri öldürülmüştür. Bayrağımız gönderden indirilmiş, tüm ulusumuzun istikbal ve istiklaline saldırılmış, ordumuz hedef alınmıştır. Bu denli acı yaşanırken, çocuklarımızın dudağındaki tebessüm çalınmışken, babalarımız cezaevindeyken Babalar Günü’nü kutlayamayacağımızı bildiriyoruz.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler