Vatansız yurtsuz eserler

İmamoğlu: “Bu eserler vatanlarından herhangi bir nedenle koparılıp yerini ve yurdunu kaybetmiş insanlara ithafen yapılmıştır.”

Yayınlanma: 03.03.2020 - 05:30
Vatansız yurtsuz eserler
Abone Ol google-news

Samsunlu sanatçı Gülten İmamoğlu, 5-8 Mart 2020 tarihleri arasında New York’ta yapacağı sergisi için “manifesto” yayımladı. Sanatçı Gülten İmamoğlu, “Vatansız Yurtsuz Eserler” başlıklı manifestosunda şu ifadelere yer verdi: “Bu eserler vatanlarından herhangi bir nedenle koparılıp yerini ve yurdunu kaybetmiş insanlara ithafen yapılmıştır. Bu seride eseri alan kişi eserin nasıl bir biçimde ve nerede duracağına karar vererek tıpkı sanatçısı gibi eserin kaderini tayin etme yetkisine sahiptir. Yurdunu kaybeden insanın yaşamsal kaderini tayin etme hakkını da kaybetmesine gönderme yapan bu durum izleyicinin de eserin bir parçası olmasına olanak sağlamakta eseri de her seferinde yeniden tasarlanır kılarak onu sonsuz açık yapıta dönüştürmektedir. Vatansız eserler ile sanatçı göçmen insanların hayatlarında bizlerinde belirleyici olduğumuzun farkındalığının altını çizmektedir. Bu eserler girdikleri mekâna göre ve izleyicisi her istediğinde yeni bir biçim alabilen ve yeri değiştirilebilen hiçbir zaman da vatanına dönemeyecek, hayatlarının kontrolünü geri alamayacak insanların durumlarına farkındalık yaratmak için tasarlanmıştır.” 

Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği (UPSD) üyesi Gülten İmamoğlu’nun New York, Londra, Las Vegas, Los Angales, San Francisco, Florida, Washington, Bulgaristan ve Pakistan’da birden fazla önemli sergisi açıldı. Yerli-yabancı birçok önemli koleksiyonda eserleri bulunan sanatçı Gülten İmamoğlu’nun Las Vegas South Mevada Fine Art Museum daimi koleksiyonunda da iki eseri yer almaktadır. l SAMSUN


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler