Vitrindeki Albümler

Maral Ayvaz ‘Maral Gibi’ (Kalan), Doruk Okuyucu ‘Nefes Nefese’ (Lin Records)

Yayınlanma: 26.07.2019 - 21:00
Abone Ol google-news

Maral Ayvaz ‘Maral Gibi’ (Kalan)

Güçlü bir ses Maral Ayvaz, insanın sinir uçlarına kadar işleyenlerden. Ama ilk albümü “Maral Gibi”, sadece sesinin değil, yorumculuğu ve söz yazarlığına girişinin de müjdecisi.
Dedesi 1946 ile 96 yılları arasında önemli bir tiyatro dergsi olan Kulis’i çıkaran Hagop Ayvaz. Mektepli değil Maral, konservatuvar görmemiş ama çocuk yaşta katıldığı Ermeni Kilisesi Korosu onun için okuldan fazlası olmuş. Kulağını dolduran dini melodilerle müzik hayatına başlayan Maral, çok sayıda konsere çıkmış. Albümünün müzik direktörlüğünü üstlenen ve düzenlemelerini yapan (gitar, bas, ut, cura, perküsyon ve piyano çalan) Ari Hergel ile aynı sahnenin tozunu yutmuş, yıllarca. O yüzden de hayli verimli bir işbirliği çıkmış ortaya.
Bir solist albümünün ötesinde “Maral Gibi”nin çalgısal zenginliği de yerli yerinde. Özellikle renk sazları çok çeşitli. Albümün şüphesiz en dikkat çeken parçası “Sonsuz Karanlık”. Türkçe Ahmet Kaya yorumuyla “Ağladıkça” olarak bilinen, Ara Dinkjian imzalı Picture adlı bu besteyi Maral kendi yazdığı Ermenice sözlerle yorumlamış. Bir başka güzel parça “Vahşi Çiçek”, şair Vahan Tekeyan sözleri üzerine bestelenmiş, müziği ise Almanya’da yaşayan gitarcı Aren Emirze’ye ait. Zarif bir albüm...

Doruk Okuyucu ‘Nefes Nefese’ (Lin Records) 

Gitarcı, besteci Doruk Okuyucu belli ki hayatını gitara adayan müzisyenlerden. Adanmışlığının dışında, yeteneği ve çalış mahareti ile de dikkat çeken bu tutkulu insan, müzik camiasındaki az sayıda püriten müzik adamlarından biri. Ancak müzisyenlik sıfatları listesindeki ilk satır gitarcılığı.
2015 yılında yayımladığı ilk albümü “Giz”in uyandırdığı bu intiba, yeni albümü “Nefes Nefese” ile daha bir pekişiyor. Aradan geçen dört yıl Doruk’un besteciliğini de damıtmış. Beste ve düzenlemeleri kendine ait 10 bestenin bulunduğu albümde, Türkçe sözler Flamenko müziğinin melodik ve ritmik yapısına ustaca uydurulmuş. İki şarkıda Didem Ezgi Kurt ve Özgür Çiftçi’nin sesleriyle eşlik ettiği albümde, perküsyonlarda Kerem Kırca, basta İlhan Deniz Beydili, trompette Mehmet Ali Açıksöz, kontrbasta Volkan Topakoğlu, tablada Gürkan Özkan, kemanda Müge Çakarlı, kemanda Başak Erdem Atasoy ve Cenk Atasoy, çelloda Jülide Alpergin, viyolada Öykü Koçoğlu yer alıyor.
“Nefes Nefese” dinleyiciyi hızlı akan bir hayatın karşısında azıcık durup rahat bir nefes almaya, insanı paçasından sürükleyen hayata bir es vermeye davet ediyor.
Not: Albümle yetinemeyenler için Doruk’un Facebook sayfasındaki kısa videoları tavsiye edilir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler