Votka, Rus erkeklerini öldürüyor

Rus erkeklerinin yüzde 25'inin 55 yaşından önce hayatını kaybettiği, bunların önemli bir kısmının alkol, özellikle de votka tüketimine bağlı olduğu ortaya çıktı.

Yayınlanma: 31.01.2014 - 13:53
Abone Ol google-news

İngiliz tıp dergisi The Lancet'te yayımlanan araştırma geçen 30 yılda, votkaya kolay erişimle erken ölüm arasında bağ olduğunu gösterdi. Ölüm nedenleri karaciğer hastalığı, alkol zehirlenmesi olabildiği gibi, çok sayıda kişi de kazalarda ya da alkole bağlı kavgalar sonucu hayatanı kaybetti.

Rus, İngiliz ve Fransız uzmanların ortaklaşa yürüttüğü çalışma, haftada 3 şişeden fazla votka tüketen erkeklerin, bir şişeden az tüketenlere göre erken ölüm riskinin yüzde 35 yüksek olduğunu ortaya koyuyor. Çalışma kapsamında 1999 ve 2010 yılları arasında alkol alan 151 bin yetişkine alkol tüketim alışkanlıkları soruldu.. 8 bin kişi araştırma devam ederken hayatını kaybetti. Araştırmacılar daha önce hayatını kaybeden 49 bin kişinin ailelerine, yakınlarının alkol alışkanlıklarının sorulduğu çalışmayı da inceledi. Araştırmanın sonucunda Oxford Üniversitesi'nden Prof. Richard Peto “Rusya’da, son 30 yıl içindeki ölüm oranları Gorbaçov, Yeltsin ve Putin dönemlerinde alkol kısıtlamaları ve sosyal istikrara bağlı olarak sert iniş çıkışlar gösteriyor. Ölüm grafiğindeki belirgin dalgalanmaların ana nedeni de votka” şeklinde konuştu. Rusya'da votkadan alınan vergilerin diğer ülkelere göre üç kat daha düşük olması tüketimi arttırıyor.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler