Yaşam savaşımı

Tüm zamanların en iyi korku filmi Şeytan’ın (The Exorcist) yönetmeni Friedkin, başarılı geriliminde dört suçlunun yaşam savaşımlarını betimliyor.

Yayınlanma: 19.06.2015 - 11:15
Abone Ol google-news

Henri Georges Clouzot’nun, Georges Arnaud’nun ‘Le Salaire de la Peur’ (Dehşet Yolcuları) adlı kitabından uyarladığı filmin (1953) 24 yıl sonra ikinci versiyonunu gerçekleştiren William Friedkin, bir Güney Amerika ülkesinde farklı sınıflardan gelen dört adamın yazgılarının kesişmesini gerçekçi, etkileyici bir anlatımla vurguluyor.

Banka soyguncusu Jackie Scanlon, dolandırıcıkla suçlanan bankacı Victor Manzon, kiralık katil Nilo, bombacı terörist Kassem işledikleri suçlardan ötürü ülkelerinden kaçıp gözlerden ırak olan Porvenir’e gelirler. Burada nitrogliserin çıkaran bir Amerikan şirketi yerel halkı çok ucuza çalıştırarak onları sömürmektedir.

Şirketin nitrogliserini taşımak için deneyimli kamyon şoförlerine gereksinimi olunca Jackie, Victor, Nilo ve Kassem bu tehlikeli ve riskli görev için başvururlar. Dört adam bu görevden kazanacakları parayla ülkelerine geri dönmeyi düşlemektedirler. Yolculuk süresince kötü hava koşulları, gerillalar, tahta ip köprüler gibi çok sayıda engellerle karşılaşacaklardır. Tangerine Dream’in bestelediği filmin müziği o yılların hit parçası olmuştur.

Sorcerer (Dehşetin Bedeli) Yön: William Friedkin Oyn: Roy Schheider, Bruno Cremer, Francisco Rabal, Amidou, Ramon Bieri, Peter Capell, Rosaria Almontes / 1977, 121 dakika, As Sanat.

Format: Dvd.

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler