Kraliyet bebeği ne prenses, prens olacak ne de soyadlarını taşıyacak

Doğumuna günler kalan kraliyet bebeği ile ilgili haberler bitmiyor. Ünlü çiftin bebeği 'prens' ya da 'prenses' olamayacağı gibi babasıyla aynı soyadını da taşıyamayacağı açıklandı.

Yayınlanma: 19.03.2019 - 17:12
Abone Ol google-news

Nisan ayında doğması beklenen kraliyet bebeği ile ilgili çarpıcı bir gerçek daha ortaya çıktı.

Bu arada Prens Harry ile Meghan Markle'ın bebeklerinin prens ya da prenses unvanı almayacağı da kesinleşti. Eğer Kraliçe Elizabeth yeni bir kural çıkarmazsa taht için altıncı sırada yer alan Prens Harry ile Meghan Markle'ın bebeği, cinsiyetine göre ya Lord ya da Lady unvanına sahip olacak. Prens Harry'nin bebeğinin kendisi gibi prens ya da prenses unvanı taşıyamayacak olmasının nedeni ise 1917 yılına dayanıyor. O tarihte 5. George, kraliyet ailesindeki unvanları sınırlandırdı ve sadece Kraliyet'in ilk torununun prens ya da prenses unvanı alabileceğini kararlaştırdı. Bir diğer iddiaya göre bebek, anne ve babasıyla aynı soyadını da taşımayacak. Bunun nedeni de yine kraliyet ailesinde eskilerden beri uygulanan bir kural.

Prens Harry ve Prens William, babaları Prens Charles'ın taşıdığı Galler Prensi (Prince of Wales) unvanı nedeniyle 'Wales' soyadını taşıyor. Meghan Markle da Prens Harry ile evlendiğinden bu yana 'Sussex Düşesi' unvanı taşısa da resmi belgelerde bu soyadını taşıyor.

Ancak henüz cinsiyeti bilinmeyen bebeğin 'Wales' soyadı taşımayacağı belirtildi.

'Sussex Dükü ve Düşesi' unvanı taşıyan çiftin bebeklerinin bu nedenle 'Sussex' soyadına sahip olacağı iddia edildi.

Merakla beklenen kraliyet bebeği dünyaya gelene kadar Markle'ın doğum iznine ayrıldığı da resmi olarak saray tarafından açıklandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler