+1 fark hayata engel değil

Fazladan bir kromozom nedeniyle ortaya çıkan “down sendromu” genetik farklılık yaratıyor. Bu, zihinsel kavramada eksiklik öğrenme güçlüğüne neden oluyor.

Yayınlanma: 21.03.2019 - 21:46
Abone Ol google-news

Farkındalık yaratmak amacı ile her yıl 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü olarak anılıyor.

Down sendromuna 800 - 1000 doğumda bir rastlandığını kaydeden ergoterapi uzmanı Muammer Aydoğdu, “Annenin yaşının büyük olması en büyük etkenlerden. Çocuklarda hafif veya orta şiddette zekâ geriliği bulunabilir. Fiziksel olarak burun kemiğinin bulunmaması minyon burun görünümü sağlarken tatlı bir yüz ifadesi olur. Boyunda kalınlaşma görülebilir. Gözlerde hafif çekik durum oluşabilir. Duygusal olarak çok hassas olabilirler. Bağlanma hisleri aşırı hassas olabilir. Bu yüzden, öfke ile birlikte mutluluk belirtilerinde orantısızlık yaşanabilir. Çocuğun gelişim sürecinde fiziksel becerileri ile birlikte duygusal olarak hassas durumlar öğrenimini zayıflatabilir” dedi.
Anlamlı bağış

Ergoterapi down sendromlu bireylerin hayata katılımını artıran bir terapi süreci. Terapi sürecinde faaliyet alanlarının genişliği ve aktivite zenginliğinden dolayı ergoterapi down sendromlu bireyler için gelişim kaynağı olarak görülebilir.

Öte yandan komedyen Cem Yılmaz da yeni gösterisinden elde edilen gelirle Down Sendromu Derneği’ne 300 bin TL’lik bağış yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler