RTÜK'ten Hülya Avşar'ın aldatmayla ilgili sözlerine ceza... İşte cezanın gerekçesi

Star TV’de yayımlanan programında “Erkekler arada bir, eşlerine çaktırmadan bir şeyler yaparlarsa o evlilikler yürür. Bir erkek arada bir karısına çaktırmadan yapmak zorunda” diyen Hülya Avşar’ın sözleri RTÜK gündemine geldi.

Yayınlanma: 20.10.2017 - 10:00
Abone Ol google-news

<video:845598>

4 Ekim’de yayımlanan programa ilişkin İzleme ve Değerlendirme Raporu’nda Avşar’ın “erkeklerin eşlerini aldatmasını normalleştirdiği, hatta evliliğin yürümesi için bir koşul gibi sunduğu” değerlendirmesi yapıldı. Raporda, “Evli bir erkek ya da kadının iradesi ile eşi dışında, karşı cinsle cinsel ilişkiye girmesi, eşini aldatması, bir başka ifadeyle zina, Türk Medeni Kanunu’nun 161. maddesinde yer alan ‘Eşlerden biri zina ederse, diğer eş boşanma davası açabilir’ hükmünden de görüleceği üzere özel bir boşanma sebebi olarak sayılmıştır” denildi. Evli bir kişinin eşini aldatmasının milli ve manevi değerlere, toplum tarafından benimsenmiş genel kurallara ve genel ahlaka aykırı bir davranış olduğu ifade edildi.

Rapor önceki gün toplanan RTÜK’ün gündemine getirildi. Üst kurul rapor doğrultusunda, Star TV’nin “Toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması” ilkesine aykırı nedeniyle para cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler