Yılbaşında evdeyiz

Hediye için indirimi bekliyor, ortalama 50 TL bütçe ayırıyoruz...

Yayınlanma: 26.12.2017 - 19:52
Abone Ol google-news

İnternetten alışveriş sitesi GittiGidiyor’un anketine göre Türkiye’de yılbaşı yüzde 85 gibi yüksek bir oranla evde kutlanacak. İnternet üzerinden yanıtlanan ve toplam 4 bin 777 oy kullanılan anket, Türkiye’de yılbaşı kutlamalarının en çok tercih edilen adresinin yüzde 85 oranla ev olduğunu gözler önüne serdi. “Yılbaşını nasıl kutluyorsunuz” sorusuna verilen yanıtlarda yüzde 72’lik kesim “evde ailemle” derken, onu yüzde 13 ile “evde arkadaşlarımla”, yüzde 10 ile “dışarıda (eğlence, parti, yemek)”, yüzde 3 ile “yurtdışında” ve yüzde 2 ile “şehir dışında” yanıtları izledi.

Satış verileri de anket sonuçlarıyla paralellik gösterdi. Yılbaşı alışverişlerinin başladığı kasım-aralık döneminde, mısır patlatma makinesi satışları 2 kat arttı. Evdeki eğlencelerin vazgeçilmezleri arasındaki masa oyunlarının satışı yüzde 90 arttı. En çok rağbet gören oyunlar monopoly, tavla, tombala, dama, okey, tabu ve domino oldu. Waffle makinesinde satışlar yüzde 38, televizyonlarda ise yüzde 33 oranında arttı.

En çok hediye aileye

Kimlere hediye alıyorsunuz” sorusuna “aile” yanıtını verirken, yüzde 24’ü “sevgili”, yüzde 20’si “arkadaş”, yüzde 2’si “patron” ve yüzde 1’i de “iş arkadaşı” dedi. “En çok hangi kategoriden ürünleri hediye ediyorsunuz” sorusunu yanıtlayanların yüzde 35’i “giyim, ayakkabı, çanta vb.” dedi. Giyim kategorisini yüzde 24 ile “hobi-eğlence, sanat vb.”, yüzde 22 ile “kozmetik-parfüm, kişisel bakım vb.”, yüzde 13 ile “Elektronik/cep telefonu, bilgisayar, tablet vb.” ve yüzde 6 ile “dekorasyonev tekstili, mobilya vb.” takip etti.

İndirim bekleniyor

Hediye alışverişi için ise indirim bekleniyor. Ankete katılanların yüzde 58’inin yılbaşı hediyesi satın almak için indirimi beklediğini belirtmesi dikkat çekti. Ankete katılanların yüzde 53’ü yılbaşı hediyesi için “50 TL ve altı” bütçe ayırdığını belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler