‘Sakin şehir’liler ‘oh’ dedi

“Sakin şehir” Seferihisar’ın halk plajına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nca yapılması planlanan yat limanı için verilen “Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) olumlu” kararı, mahkemeden döndü.

Yayınlanma: 08.05.2018 - 21:14
‘Sakin şehir’liler ‘oh’ dedi
Abone Ol google-news

“Sakin şehir” Seferihisar’ın halk plajına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nca yapılması planlanan yat limanı için verilen “Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) olumlu” kararı, mahkemeden döndü. İzmir 1. İdare Mahkemesi’nce ÇED raporundaki değerlendirmelerin yetersiz olduğuna hükmedilerek ÇED olumlu kararı iptal edildi. Seferihisar Belediye Başkanı CHP’li Tunç Soyer ile davacıların avukatı Şehrazat Mercan, mahkemenin kararını proje için seçilen Ürkmez plajında, halka birlikte açıkladı. Kararı duyanlar, sevinçten çığlık atarken, bazı kişiler de ayağa kalkıp, oynamaya başladı.

Soyer, “Çok emek verdiğiniz ve çevrenizde herkesin ‘Olmaz o iş’ dediği bir şey sonunda oldu. Bu güzelim sahilin böyle bir tahribatla mahvolmasını istemiyorduk. O nedenle çok mutluyuz. Nihayet bu sahil kurtuldu” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler