Yaşar Kemal'den iyi haber

Türk edebiyatının usta ismi Yaşar Kemal'in sağlık durumu iyiye gidiyor.

Yayınlanma: 21.01.2015 - 17:31
Abone Ol google-news

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavisi devam eden Yaşar Kemal’in sağlık durumunun iyiye gittiği belirtildi. 

Yaşar Kemal’in eşi Ayşe Semiha Baban, usta yazarın sağlık durumuyla ilgili olarak “Doktorlar biraz daha ümitli bakıyor. Durumunun daha iyiye gitmesi sevindirici” dedi. 
 
Öte yandan, bazı Alevi derneklerinin temsilcileri de Yaşar Kemal’i ziyaret etti.  Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Kenanoğlu, Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkez yöneticisi Belkıs İzgin, Yalıncak Sultan Derneği yöneticisi Sevim Yalıncakoğlu, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı yöneticisi Vedat Kara, Aleviyol Derneği temsilcisi Halil Aksu ve Sarı Saltık Derneği’nden Celal Abbaoğlu’ndan oluşan temsilciler Yaşar Kemal’in ailesi ve doktoruyla görüştüler.
 
Dernek temsilcileri, usta yazarın yaşamı boyunca savunuculuğunu yaptığı demokrasi ve özgürlükler mücadelesi içerisinde Alevilerin özel bir yeri olduğunu ve 1989’da hazırlanan Alevilik Bildirgesi’ni imzalayan aydınlarımızdan olduğunu belirttiler.  Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy da Yaşar Kemal için hazırlanan ziyaretçi defterine şu notu düştü:
 
“Sevgili Yaşar Kemal her Halkevi kütüphanesinde senin kitapların mutlaka yer alır, ‘kocaman gözlü’ çocuklar okusun diye... Bütün bir hayatı mücadeleyle geçen güzel insan. Şimdi direnmeye, mücadele etmeye ediyorsun. Biliyoruz, bu direnişi de kazanacaksın, çünkü bize daha anlatacakların var...”

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler