Yasemin Çakal özgürlüğüne kavuştu

Şiddet gördüğü eşini öldürdüğü için üç yıldır tutuklu olan Yasemin Çakal dün Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında tahliye edildi. Çakal'ı Bakırköy Cezaevi önünde çok sayıda kadın karşıladı. Özgürlüğüne kavuşan Çakal, "Tahliye olduğum için çok mutluyum. Dayanışma içerisinde olan tüm kadınlara teşekkür ederim. Kadın, yaşam, özgürlük" dedi.

Yayınlanma: 04.07.2017 - 21:51
Abone Ol google-news

'Yaşadıklarımı bir ben bilirim'

Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına Yasemin'in Çakal'ın ailesi, avukatları ve çok sayıda kadın katıldı. Çakal savunmasında, eşini bilerek ve isteyerek öldürmediğini vurgulayarak, "O evden çıkamayacaktım. Öldürmek için hareket etmedim. Yaşadığıklarımı bir ben bilirim. Olay günü polisi aradım, ancak telefonları kırdı. Yardım istedim. Kimseye ulaşamadım” diye konuştu.

'Evlendikten bir gün sonra darp edildi'

Çakal'ın avukatı Meriç Oya Eyüpoğlu, Çakal'ın evlendiği günden itibaren Özkan Kaymaklı tarafından sürekli şiddete maruz bırakıldığını belirterek şunları söyledi: “Evlendikten bir gün sonra altınlar nedeniyle çıkan tartışmada maktul tarafından darp edilmiştir. Bir hafta sonra da yine maktul tarafından dövülerek, darp edilmiştir. Hamileliği döneminde de maktul tarafından saldırıya uğramış, kaburga kemiği kırılmıştır, bıçaklanmıştır. Buna ilişkin rapor ve evraklar dosyada mevcuttur.”

‘Maktul ile yaşadığı ev bir işkencehanedir’

Avukat Diren Cevahir Şen ise, Çakal'ın maktul ile yaşadığı evin bir işkencehane olduğuna dikkat çekerek, "Yasemin kendisini korumak için çeşitli yollara başvurmuş ancak kadın sığınma evinde iken kendisine ulaşılmış olması, ailesinin ‘bu evden gelinliğin ile çıktın, kefenin ile girersin’ söylemleri ile tüm kapılar kendisine kapanmıştır. Müvekkilim olay sırasında kendisine karşı devam eden saldırıyı defetmek için bıçağı eline almıştır. Eğer o gün bıçak Yasemin’in eline geçmeseydi büyük bir ihtimalle Yasemin bugün burda olmayacaktı” diye konuştu.

'Meşru müdafaanın şartları oluşmuştur'

Mahkeme heyeti Çakal'ın meşru savunmada mazur görülebilecek heyecan, korku ve telaşla sınırı aşması sonucunda eylemi gerçekleştirdiğini belirterek, ceza verilmesine yer olmadığına ilişkin hüküm verdi. Nihai kararla birlikte mahkeme heyeti oy çokluğuyla Çakal'ın tahliyesine karar verdi. Tahliye kararını duyan Çakal ve duruşma salonunda bulunan kadınlar gözyaşlarına boğuldu.

Üye hakimden muhalefet şerhi

Üye hakim Sadık Kahraman, sanığın eylemi haksız tahrik altında insan öldürme suçunu oluşturduğundan bu suçtan cezalandırılması görüşünde olduğunu belirterek, karara muhalefet şerhi koydu.




Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler