Yasin'in çalım sırrı ortaya çıktı

Galatasaray’ın ters çalımları, ani çıkışlarıyla dikkat çeken futbolcusu Yasin Öztekin, sırrını açıkladı: “Özel idmanlarla bu yönümü geliştirirken, kas yapımın da bu stile uygun olması için fitness ve ağırlık idmanları yaptım.”

Yayınlanma: 25.09.2015 - 12:12
Abone Ol google-news

 

Galatasaray’da geçen sezon kazanılan dördüncü yıldızda önemli pay sahibi olan, bu sezon ise özellikle Şampiyonlar Ligi’ndeki Atletico Madrid maçında yedek kalması nedeniyle hocası Hamza Hamzaoğlu’na eleştiri oklarının yöneldiği Yasin Öztekin önemli açıklamalarda bulundu. Ters çalımları, aniden çıkardığı şutları ve hızlı deparlarıyla dikkat çeken oyuncu, bunu yetenekten çok çalışmaya borçlu olduğunu söyledi. “Yerleştirmeye çalıştığım oyun karakteri buydu. Fakat yetenek bu konuda asla yeterli olmaz. Futbolun asgari görevlerini yerine getiren futbolcular vardır. Ben daha iyi olmak için daha farklı oynamam gerektiğini düşünüyordum. Özel idmanlarla bu yönümü geliştirirken, kas yapımın da bu stile, ani deparlara uygun olması için fitness ve ağırlık idmanları yaptım” dedi.,

‘Güven duyulursa tutulmam’

Sarı-Kırmızılı kulübün resmi yayın organı Galatasaray Dergisi’ne konuşan deneyimli futbolcu, kendisine güven duyulmasının çok önemli olduğunu söyledi. Almanya’da altyapısından yetiştiği Dortmund’dan sonra sırasıyla Gençlerbirliği, Trabzon, Kayseri Erciyes ve son olarak Galatasaray’da oynayan Yasin, bu durumu şöyle özetledi: “Gençlerbirliği’ndeyken Beşiktaş da Trabzon da beni istiyordu. Ben Trabzon’u tercih ettim. Ama işler istediğim gibi gitmedi. 33 maç yapmış olsam da istediğim güveni alamadım. Erciyes’teyken Hikmet Karaman hoca geldi. Bana çok güveniyorlardı orada. Bana güvenildikten sonra beni kimse tutamaz.”

‘Eskişehir maçı miladım’

Hamza Hamzaoğlu’nun üzerindeki etkisinden de bahseden Yasin, “Hamza hocanın gelmesi her şeyi değiştirdi. Benimle çok açık konuştu. Sol açıkta oynadığımı, beni tanıdığını, neler yapabileceğimi çok iyi bildiğini söyledi. ‘Antrenmanlarda yüzde 100’ünü ver, gerisi kendiliğinden gelecek’ dedi. Söylediğim gibi, benim için güven çok önemli. O güveni aldıktan sonra, Ziraat Türkiye Kupası’nda 4-2 kazandığımız Eskişehir maçının son yarım saatinde oyuna girdim ve o maç benim için milat oldu. Galatasaray’da ilk kez istediğim gibi futbol oynamaya başladım” diye konuştu.

Uzman Görüş: Mehmet Kurtoğlu (GS eski doktoru)

Her branşa farklı adale grubu gerekir

Futbolcunun kuvvetli ve büyük kasa ihtiyacı olduğu yerler farklı, diğer branşlarınki farklıdır. Bir basketbolcu daha değişik, güreşçi daha farklı kas gruplarına ihtiyaç duyar. Ancak, her sporcunun ayakta kalabilmesi, güçlü olabilmesi için güçlü kas kesinlikle olmazsa olmazdır. Yasin’in kendini bu yönde geliştirmesi doğrudur. Bunlar zaten takım kondisyonerleri tarafından verilir. Kendisi de ekstra çalışmışsa artısı olur. Adale uzadıkça daha kuvvetli olur. Bu arada şunu da belirtmek istiyorum ki Burak’ın sakatlığının tedavisi için yurt dışına gitmesi de çok üzücü. Ülkemizdeki ortopedi dünyayla yarışacak düzeyde. Yabancılar da kendi ülkelerine gitmek isterse takımlarımızın vay haline.

Sağda da oynarım solda da

Kimi zaman sağda, kimi zaman solda görev alan oyuncu, “En iyi performansımı solda gösteriyorum. Hangi mevkide olursa olsun en iyisini yapacak bir oyuncuyum. Hocam görev verdikten sonra solda da oynarım, sağda da” dedi.

Aslan Antep’e bileniyor

Ligde yarın sahasında Gaziantepspor ile karşılaşacak olan Galatasaray, hazırlıklarını dün sürdürdü. Florya Metin Oktay Tesisle-ri’nde teknik direktör Hamza Hamzaoğlu yönetimindeki idmana Sarı-Kırmızılı futbolcuların pas ve pres çalışmasıyla başladığı belirtildi. Antrenmanın çift kale maçla sona erdiği kaydedildi. Sakatlıkları devam eden Burak Yılmaz ile Hamit Altıntop dışındaki bütün futbolcuların idmana katıldığı ifade edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler