Yatağan işçisi yılmıyor

Yatağan işçileri 1 Mayıs öncesinde kendilerini Maliye Bakanlığı'nın kapısına zincirledi. 17 işçi gözaltına alındı.

Yayınlanma: 30.04.2014 - 22:59
Abone Ol google-news

Başkentte 1 Mayıs, Sıhhiye ve Tandoğan Meydanları’nda kutlanacak. Başta Halkevleri olmak üzere bazı sivil toplum örgütleri ve üniversiteli öğrenci grupları ise Kızılay Meydanı’nda olacaklarını açıkladı. Ancak Ankara Valiliği, Kızılay’da kutlamalara izin verilmeyeceğini bildirdi. Santralların satılmasına karşı çıkan Yatağan işçileri ise 1 Mayıs’tan 1 gün önce kendilerini Maliye Bakanlığı’nın kapısına zincirledi. 17 işçi gözaltına alındı.

Ankara’da farklı alanlarda 1 Mayıs kutlamaları gerçekleştirilecek. DİSK, KESK, TMMOB ve TTB kutlamaları Sıhhiye Meydanı’nda yapacak. Miting için saat 11.00’de Ankara Garı önünde toplanacak olan gruplar, buradan Sıhhiye Meydanı’na yürüyecek. Sıhhiye’deki miting saat 13.00’te başlayacak. Ancak öncesinde saat 09.30’da Kızılay’da Ethem Sarısülük’ün vurulduğu yere karanfil bırakılacak. KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü İsmet Meydan, işçi Ethem Sarısülük’ü karanfillerle anacaklarını söyledi. Sıhhiye’deki mitingde grup Kibele de konser verecek. Türk-İş ile Türkiye Kamu-Sen kutlamaları Tandoğan Meydanı’nda yapacak. Sabah saat 10.30’da Maltepe Camisi’nin karşısında GMK Bulvarı üzerinde toplanacak olan gruplar 11.00’de yürüyüşe geçecek. Saat 12.00’de Tandoğan Meydanı’nda miting başlayacak. Yatağan işçilerinden bir grup da Türk-İş’in mitinginde konuşma yapacak. Sonrasında grup Çığ’ın solistlerinden Mustafa Özarslan konser verecek. Halkevleri, bazı sivil toplum örgütleri ve üniversite öğrenci grupları ise saat 12.30’da Kızılay Meydanı’nda kutlama yapacaklarını duyurdu. Ancak Ankara Valiliği, Sıhhiye ve Tandoğan meydanları dışındaki kutlamalara izin verilmeyeceğini açıkladı. Memur-Sen’e bağlı sendikaların Ankara Şubeleri ise 1 Mayıs’ı Maltepe Köprüsü’nün altındaki parkta kutlayacak.

 

Yatağan işçisi Maliye’ye dayandı

1 Mayıs öncesinde Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy termik santrallarının satılmasına karşı çıkan işçilerin eylemleri ise devam etti. Yatağan termik santralının özelleştirilmesinde teklif verme süresi de dün doldu. İşçilerin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı önündeki eylemleri devam ederken, Yatağan ve Milas’tan gelen 40 işçi de Maliye Bakanlığı’nın önünde eylem yaptı. Kendilerini Maliye Bakanlığı’nın kapısına zincirleyen işçiler, “Bu memleket bizim, yağmalatmayacağız” pankartı açtı. Türkiye Maden-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin, demokratik haklarını kullanmaya devam edeceklerini belirterek, “Hükümet ayakkabı kutularını doldurmaktan vazgeçsin. Milletin bütçesini doldursun” dedi. Girgin, ihaleleri alan firmaları Yatağan’a sokmayacaklarını da ifade etti. Eylem polisler için de süpriz oldu. Meclis’in Dikmen Kapısı’nda bekleyen polisler eylem haberi üzerine koşarak Maliye Bakanlığı önüne gitti. İşçileri kapılara bağlayan zincirlerin üzerindeki asma kilitler büyük zincir makasları ile kesildi. Üzerlerine “beyaz kefen” geçiren işçilerden 17’si çevik kuvvet tarafından gözaltına alındı. Tes-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik de gözaltına alınanlar arasında yer aldı. Yatağan ve Milas’tan gelen işçiler 1 Mayıs’a katılmak için yeniden Muğla’ya döndü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler