Yazıişleri Müdürü’ne 5 ay hapis

Bank Asya’nın avukatının, sınavsız hâkim olmasını gazetesinde haberleştirmişti.

Yayınlanma: 06.01.2020 - 02:00
Yazıişleri Müdürü’ne 5 ay hapis
Abone Ol google-news

Zonguldak’ta yayımlanmakta olan günlük “Halkın Sesi” gazetesi Yazıişleri Müdürü Cevdet Akgün, “Bank Asya’nın avukatı sınavsız hâkim oldu” haberi yüzünden 5 ay hapis cezası aldı. Cevdet Akgün, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nden bir gün önce Beycuma Cezaevi’ne teslim olacak. “Bir oldubitti ile karşı karşıya kaldım. Yandaş olmadığımız için bedel ödettiriyorlar” dedi. 

Zonguldak’ta günlük olarak yayımlanan Halkın Sesi gazetesinin yazıişleri müdürü Cevdet Akgün, 5 ay hapis cezası aldı ve  karar kesinleşti. 4 çocuk babası Akgün, sosyal medya hesabından aldığı cezayı “Geri sayım başladı. Son 6 gün. Taptıkları Fethullah yüzünden cezaevine gidiyorum. Gazetede yazılan haberin ölümüne arkasında duruyorum. Hiç pişman değilim. 10 Ocak çalışan gazeteciler bayramı. Bu da 40 yıllık meslek yaşamından önemli değil. 11 Ocak Bilal Efe Akgün’ün doğum günü. İşte mesele bu. Nasıl izah edeceğim ‘doğum günün de yokum oğlum’ diye. Elif’im, Sahra balım, Neva’m alışkın da. 8’ine girecek Bilal Efe’ye durumu kim anlatacak. O plan ve hediye seçimini yapmış” sözleriyle paylaştı. 

Cevdet Akgün, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bize tekzip tebligatı gelmeden cezai işleme başladılar. İndirim dahi yapılmadı. Bir oldubitti ile karşı karşıya kaldım. Biz muhalif gazeteciyiz. Yandaş olmadığımız için bedel ödettiriyorlar. AKP tarafından hakim yapılan Ereğli eski ilçe Başkanı Adem Öztürk, FETÖ’nün para kasası Bank Asya’nın iki avukatından birisi idi. Adem Öztürk önce AKP’den milletvekili adayı oldu. Sınavsız hakim yapıldı. Kamuyu ilgilendiren bu meseleyi haber yaptık. Yaptığımız haber için cezaevine gidiyoruz” 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler