AKP'de sıkıntı derin

Berat Albayrak’ın ilçe adaylarının listesini hazırlaması Yıldırım’ı öfkelendirdi. Kriz yaşayan Erdoğan ve Yıldırım, baş başa yemek yedi. Yıldırım, öncesinde Albayrak ile görüştü.

Yayınlanma: 27.11.2018 - 21:58
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın görüşmeden çıkışta neşeli oldukları gözlendi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı açıklamasını iki kez ertelemesinin altında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile TBMM Başkanı Binali Yıldırım arasındaki kavganın yattığı öğrenildi. Başbakanlığı döneminden beri Yıldırım’la araları açık olan Albayrak’ın ekibiyle birlikte ilçe adaylarının listesini hazırladığı, Yıldırım’ın bu duruma tepki gösterdiği kaydedildi. AKP Genel Merkezi’nin İstanbul’un ilçe adaylarıyla ilgili hazırladığı listede Albayrak ile partideki ekibinin etkili olduğu, liste hazırlanırken Yıldırım’ın görüşünün alınmadığı kaydediliyor. Yıldırım’ın kendisinin istediği adayların bulunmadığı listenin kendisine emrivaki olarak getirilmesine tepki göstermesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinde de sorunun çözülememesi üzerine İstanbul ile ilgili adaylık açıklamasının bekletilmesine karar verildiği konuşuluyor. Yıldırım’ın İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak ile de anlaşamadığı belirtiliyor.

Yoğun trafik

Yıldırım, grup toplantısı için Meclis’e gelen Erdoğan’ı karşılarken, grup salonuna kadar kendisine eşlik ederken bir süre sohbet etti. Erdoğan’ın 20 ilin adaylarını açıkladığı sıralarda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, TBMM Başkanı Binali Yıldırım ile görüştü. Grup toplantısından çıkan Erdoğan, makamına geçtiği Yıldırım ile baş başa yemek yedi. Yaklaşık 1 saat süren görüşmeden sonra bir açıklama yapılmazken, tarafların neşeli olduğu gözlendi.

 

<haber-dikey:1152703>

 

Erdoğan grup toplantısında Ankara Büyükşehir Belediye’si başkan adayı olarak Mehmet Özhaseki’yi İzmir için de Nihat Zeybekci’yi açıkladı.

Ankara’ya Özhaseki, İzmir’e Zeybekci

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, dün Ankara ve İzmir’in de aralarında bulunduğu 20 ilin belediye başkan adayını açıkladı. Beklendiği gibi Ankara’nın adayı Mehmet Özhaseki, İzmir’in adayı ise Nihat Zeybekci oldu. Böylece AKP’nin netleşen belediye başkan adayı sayısı 60 oldu. Erdoğan, kalan illeri ve ilçeleri Latin Amerika gezisi dönüşünde açıklayacağını söyledi. AKP’nin elinde olan 15 belediyeden Çankırı, Konya, Muş ve Tokat olmak üzere 4’ünde mevcut belediye başkanları yeniden aday gösterilirken, 11’inde yeni isimler tercih edildi. Adaylar arasında bir milletvekili, bir bakan yardımcısı, bir eski milletvekili yer alırken, geri kalan adayları il başkanları ve bürokratlar oluşturdu. Adayları açıklanan toplam 60 ilde, AKP mevcut belediye başkanlarından 14’ü ile yola devam kararı verdi.

20 yeni aday

Muğla adayının ertelendiği toplantıda, Erdoğan’ın açıkladığı illerin adayları şöyle:
Afyon (Eski İl Başkanı Mehmet Zeybek), Ankara (Kayseri Milletvekili, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Balıkesir (Karasi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz), Bingöl (Spor İl Müdürü Erdal Arıkan), Çanakkale (eski milletvekili Ayhan Gider), Çankırı (Belediye Başkanı Hüseyin Boz), Çorum (Hitit Üniversitesi öğretim görevlisi Halil İbrahim Aşkın), Eskişehir (Eski Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı), Hatay (İl Başkanı İbrahim Güler), İzmir (eski Bakan Nihat Zeybekci), Karaman (Konya Belediye Meclisi Başkanvekili Mahmut Sami Şahin), Konya (Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay), Martin (eski belediye başkanı ve milletvekili adayı Mehmet Vecdi Kahraman), Muş (Belediye Başkanı Feyat Asya), Sakarya (Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce), Sivas (Adalet Bakan Yardımcısı, eski milletvekili Hilmi Bilgin), Tokat (Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu), Trabzon (Van Valisi Murat Zorluoğlu), Uşak (İl Başkanı Mehmet Çakın), Yozgat (İl Başkanı Celal Köse).

Kaymak tabaka suçlaması

Erdoğan, partisinin grup toplantısında “CHP tek parti döneminden beri hizmet ve projeden uzak bir anlayışla ülkemiz siyasetini zehirlemiştir. Belirli kesimlerin ideolojik fanatizmlerini istismar ederek kurdukları düzeni korumak gayeleridir. Bu nedenle CHP oyunu artırmak için teslim aldığı kesimlerin gözlerini açmasını engellemek için siyaset yapmaktadır. Çankaya, Beşiktaş, Kadıköy, Şişli gibi yerlerdeki seçim sonuçlarına bakın hiçbirinin ülke gerçekleriyle ilgisi olmadığını görürsünüz. Türkiye yansa da şaha kalksa da bunların umurlarında değildir. Buralardaki seçmen profili Türkiye pastasının kaymağını yiyen kesimden oluşuyor” dedi.

CHP’li belediyelerin yönettiği yerlerin bugünkü seviyisene belediyelerin değil büyükşehirin veya hükümetin yatırımları sayesinde geldiğini ileri süren Erdoğan, “Bugün Kadıköy’den Pendik’e belediyenin raylı sistemiyle gitmiyorsunuz, büyükşehirin hazırladığı raylı sistemle gidiyorsunuz. Kadıköy’e kadar büyükşehirin hizmeti olan metrobüslerle geliyorsunuz” diye konuştu.
İzmir’in susuzluk sorununun Veysel Eroğlu’nun bakanlığı döneminde çözüldüğünü ileri süren Erdoğan, “Aynı şekilde İZBAN yine bizimle yapıldı. Bunların yaptığı değil ama ‘biz yaptık’ diye havasını atıyorlar. Şu anda Körfez kokuyor. Aynı Haliç’i devraldığım zamandaki haline dönüştürdüler körfezi” dedi.

Sondaj uyarısı

Erdoğan Akdeniz ve Ege’de son dönemde hidrokarbon arama faaliyetleri nedeniyle çatışma konusu olmaya başladığını, arkasına kimi Avrupalı devletleri alan Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin pervasız davranışlarının en başta kendileri için bir tehdit ve tehlike kaynağı haline geldiğini söyledi. Erdoğan, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ni uyararak, “Uluslararası hukuktan ve teamüllerden kaynaklanan haklarımızı sonuna kadar kullanmakta, buna engel olmak isteyenlere de hadlerini bildirmekte kararlıyız” dedi.

‘DEAŞ yok’

Suriye’deki gelişmeleri değerlendiren Erdoğan, bu ülkede DEAŞ olmadığını, sadece DEAŞ görüntüsü altında ülkeyi ve bölgeyi karıştırmak için yedekte bekletilen, eğitilen, donatılan, varlıklarını sürdürmelerine izin verilen birtakım küçük çetelerin bulunduğunu söyledi. Bir başka oyunun ülke sınırları boyunca oynandığını belirten Erdoğan, “Kandil’deki terör elebaşılarının başına güya ödül koyanlar onların emrindeki teröristlerle her gün iş tutuyor” dedi.


Ekonomide aralık ayında olumlu gelişmeler yaşanmasını beklediklerini anlatan Erdoğan, aralık ayı ile birlikte yeni yatırım ve istihdam seferberliği başlatarak 2019’a güçlü bir giriş yapacaklarını kaydetti.

‘MHP’yle karşılıklı jestimiz olacak’

Grup toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, İstanbul ile ilgili bir sıkıntı olup olmadığı sorusu üzerine “Arkadaşlar şu anda çalışmalarını yürütüyorlar. Sorun falan herhangi bir şey söz konusu değil” dedi. Erdoğan, “İstanbul MHP ile ortak açıklanabilir mi?” sorusu üzerine, iki parti arasında teknik çalışmaların yapıldığını belirterek “Bu teknik çalışmaları neticelendirecekler, neticelendirdikten sonra bize takdim edecekler. Kalan yerleri de inşallah biz sayın Başkanla beraber oturacağız, konuşacağız, nihayete erdireceğiz” diye konuştu. “AK Parti’nin jest olarak Adana, Osmaniye gibi illerde aday çıkarmayacağı konuşuluyor. AK Parti 81 ilde aday çıkaracak mı? MHP’ye bir jest olabilir mi?” sorusu üzerine Erdoğan, “Bizim de benzer şeylerimiz var. Eğer bir mutabakat yapıyorsak karşılıklı jestlerimiz tabii ki olacak” karşılığını verdi. “O jest kapsamında Osmaniye, Adana ve Manisa olabilir mi?” sorusu üzerine de Erdoğan, “Niye olmasın” dedi.

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler