‘Şişli’de Cumhuriyet değerlerini yaşatacağız’

DSP adayı Mustafa Sarıgül: Demokrasiye lafta değil, özde sahip çıkacağız...

Yayınlanma: 24.03.2019 - 11:18
‘Şişli’de Cumhuriyet değerlerini yaşatacağız’
Abone Ol google-news

DSP Şişli Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, ilçede sol oyların bölünmesinin söz konusu olmadığını belirterek, “Rakiplerimizin çok önündeyiz ve her kesimden yurttaşın oyunu alıyoruz” dedi. 48 aydır sahada çalıştıklarını söyleyen Sarıgül, “Ben tüm yurttaşlarımızı, ne olursa olsun 31 Mart günü mutlaka sandığa giderek tercihlerini Şişli’nin geleceğinden yana kullanmaya davet ediyorum” diye konuştu. Cumhuriyet’in sorularını yanıtlayan Mustafa Sarıgül şunları söyledi:

- CHP’de uzunca bir süre siyaset yaptıktan sonra DSP’den Şişli Belediye Başkan Adayı oldunuz. Bu kararınız sokakta, seçmende nasıl karşılandı?

 Bir tek olumsuz tepki almadım. Son derece heyecanla ve coşkuyla karşılandı. Çünkü yurttaşlarımız Şişli’de yaptığımız hizmetleri özlemişler ve bize karşı yoğun bir talepleri vardı. Ayrıca ben daha önce iki dönem Şişli’de DSP’nin belediye başkanı olarak görev yaptım. Aynı zamanda CHP’den de belediye başkanı seçildim. Buradaki yurttaşlar benim siyasi çizgimin ve doğrultumun hiç değişmediğini çok iyi biliyorlar. Geçmişte her iki parti bünyesinde de yaptığım hizmetlerde Atatürk ilkelerinden, Cumhuriyetten, sosyal demokrasinin evrensel ilkelerinden eşitlik ve adaletten taviz vermediğimi biliyorlar. Hangi partiye oy vermiş olursa olsunlar herkese eşit hizmet götürdüm. Dolaştığımız sokaklarda ve mahallelerde bunun rahatlığını görüyorum, bana olan bu güveni görüyorum.

‘Bölgeyi çekim merkezi haline getireceğiz’

- Nasıl bir kampanya yürütüyorsunuz?

 Çalışma arkadaşlarımla birlikte tam 48 aydır sahadayız. Şişli benim yuvam; bütün çocukluğum ve gençliğim burada geçti. Bu nedenle her mahallenin, her sokağın ihtiyaçlarını ve beklentilerini çok iyi biliyorum. Sabah gün ağırırken arkadaşlarımla birlikte sokağa çıkıyoruz. Gece geç saatlere kadar çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmıyoruz. 600 kişilik bir gönüllü ordusuyla çalışıyoruz.

Şahsen ben binlerce evin kapısını tek tek çalıyorum. Şişli için hazırladığımız yeni projeleri yurttaşlarımıza anlatıyoruz. Onların görüşlerini alıyoruz. Sokaklarda, mahallelerde büyük bir coşku var. Yurttaşlarımız Şişli’nin sönen ışıklarını yeniden yakmamızı bekliyorlar.

- Seçilmeniz halinde hangi projeleri yapacaksınız?

Birçok yeni projemiz var. Bunların başında eğitim ve sağlık geliyor. Geçmişte Şişli’deki kapasitesi yetersiz 27 okulumuzu yıkarak, yerine 56 derslikli modern okullar inşa etmiştik. Önümüzdeki dönem bu hizmetler artarak devam edecek. Lise ve üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerimizin velilerine buradan müjde vermek istiyorum. E-dersane projemizle, dershane yükünü velilerin üzerinden alacağız. İstanbul’un en büyük kütüphanesini Şişli’de kuracağız. Bu kütüphane 24 saat açık olacak. Yabancı dil öğrenmek isteyen bütün öğrencilerimize de ücretsiz dil kursu vereceğiz. İstanbul’un en modern kadın ve doğum hastanesini Şişli’de hizmete açacağız. İlçemizdeki kadınlar buradan ücret ödemeden yararlanacak. Yine sadece çocuklara hizmet verecek bir çocuk hastanesi kuracağız. Emekliler için her mahallede sosyal tesisler ve dinlenme evleri açacağız. Alzheimer hastaları için geçmişte açtığımız yaşam evlerinin sayılarını artıracağız. Hayvansever dostlarımız ve sokak hayvanları için, Hayvan Rehabilitasyon ve Konaklama Merkezi’ni hizmete açacağız. Nişantaşı ve Teşvikiye semtlerini yeniden kültürün, sanatın, alışverişin ve modanın merkezi haline getireceğiz. Bu bölgeyi çekim merkezi haline getirecek uluslararası etkinlikler düzenleyeceğiz.

- Peki ilk projeniz ne olacak?

 Seçimden kısa bir süre sonra 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız var. 23 Nisan’da 2019 çocuğumuzla birlikte Anıtkabir’e, Atamıza gideceğiz. En büyük hedeflerimden birisi, ulusal bayramları yeniden bize yakışır şekilde coşkuyla kutlamak. Bu sene 19 Mayıs’ın 100. yılını kutlayacağız. Bu büyük bayram için de çok önemli, on binlerce yurttaşımızın katılacağı bir program hazırlıyoruz. Şişli, Cumhuriyet tarihimiz açısından çok önemli bir yere sahip. Atatürk, Kurtuluş Savaşı planlarını Şişli’deki evinde yaptı ve Samsun’a buradan hareket etti. Bu büyük mücadeleyi çocuklarımıza yeteri kadar anlatmak ve kavratmak zorundayız. 1 Nisan’dan sonra Şişli’de, Cumhuriyet değerlerini yaşatan ve geliştiren bir yönetim görevde olacak. Cumhuriyet’e ve demokrasiye lafta değil, özde sahip çıkacağız.

‘Oyların bölünmesi söz konusu değil’

- Sizin DSP’den adaylığınızla oyların bölüneceği ve iktidara yarayacağı iddiaları var. Bu konuda ne düşünüyorsunuz? - Kesinlikle katılmıyorum. Çünkü ben geçmişte de iki dönem DSP’den belediye başkan adayı oldum ve büyük farkla kazandım. Ben Şişli’de her partinin seçmeninden oy ve destek alıyorum. Son derece rahat olsunlar. Oyların bölünmesi kesinlikle söz konusu değil. Bütün araştırmalar da bunu destekliyor. Bu konudaki spekülasyonlara asla aldırış etmesinler. Tüm yurttaşlarımızı, ne olursa olsun 31 Mart günü mutlaka sandığa giderek, tercihlerini Şişli’nin geleceğinden yana kullanmaya davet ediyorum.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler