"Yeter ayrıştırdığınız"

CHP Gaziantep İl Başkanı Lütfü Demir, yerel seçimler ve AKP milletvekili Ahmet Uzer’in Gaziantep halkına yönelik sarf ettiği ifadelere yönelik açıklama yaptı.

Yayınlanma: 28.03.2019 - 15:27
Abone Ol google-news

İl başkanlığında düzenlen toplantıya CHP Gaziantep milletvekillerinden İrfan Kaplan, Dr. Bayram Yılmazkaya, Şehitkamil İlçe Başkanı Coşkun Atalamış, Şahinbey İlçe Başkanı ve parti yöneticileri katıldı.

Demir, Belediye meclis üyesi adaylarına yönelik terör örgütü suçlamalarına ilişkin yasal haklarını kullanacaklarını ve suç duyurusu için avukatların girişim başlattıklarını söyledi. 

Şahinbey’in şehit oluşunun 99. yıl dönümü

Demir, basın açıklamasına şehit Şahin Bey’i anarak başladı. Şahin Bey'in 28 Mart 1920 tarihinde kendi komutası altındaki birliklerce tutulan Elmalı Köprüsü’nde meydana gelen çarpışmada şehit olduğunu söyleyen CHP İl Başkanı Demir, “Bu şehadetin üzerinden 99 yıl geçti. Ancak bizim ona olan şükran duygumuz hiç eksilmedi. Bugün, bu topraklarda yaşamamızı borçlu olduğumuz Şahin Bey’i ve bu vatan için canını vermiş bütün şehitlerimizi bir kez daha şükran, minnet ve rahmetle anıyorum” dedi.

31 Mart Yerel seçimlerine birkaç gün kaldığını, kalan süre içerisinde vatandaşa ulaşıp projeleri anlatmaya çalıştıklarını ancak AKPli yöneticilerin ise CHP’ye çamur atma, asılsız iddialar yayma uğraşı içerisinde olduklarını belirten il başkanı Demir, bunların kaybetme çaresizliğinin bir tezahürü olduğunu söyledi. Demir, “Ne yaparlarsa yapsınlar, Mart’ın sonunda bahar gelecek. 1 Nisan’da ülkemizde ve şehrimizde yeni bir dönem başlayacak. Halkın, artık AKP İktidarına “Güle güle “ demeye hazırlandığını bizler gibi kendileri de görmekteler. Bütün telaşları, saldırganlaşmaları da bunun sonucu, saldırıyorlar” dedi.

"Bu saygısızlığı açıklayamazsınız"

Vatandaşını “trene bakan bir şeylere” benzeten anlayıştan ne bekleyebiliriz ki? diyen CHP il başkanı Demir, “Ne zaman biteceği belli olmayan Gaziray’ı seçim öncesi malzeme yapmak için, alelacele test sürüşü düzenlediniz. Sonra da size şaşkın bakan insanımızı, halkımızı, trene bakan öküze benzettiniz. Orada vatandaşımız trene değil, sizlere bakıyordu. Sizin bitmemiş bir proje ile kendilerini aldatmaya çalışmanızı hayretle izliyordu. Siz bu davranışı hafife aldınız, dalga geçtiniz. Ancak, bu anlayışınız halktan ummadığınız bir cevap aldı. Daha da telaşa düştünüz. Sayın Fatma Şahin, bugün bütün telefonlara video mesajı gönderiyor. Bu açıklama bile sorularla dolu. Hadi soralım; Sayın Şahin, açıklama yapmak için neden bu kadar beklediniz? Durumun vahametini 5 günde mi fark ettiniz? Gürültülü ortamda duymadık diyorsunuz. O zaman neden gülüyorsunuz? Anlamadığınız şeylere güler misiniz? Bir kişinin söylediği laf diyorsunuz. Neden Ahmet Uzer Adını Zikredemiyorsunuz? O videoda “Adamlar Bir Şey Anlamıyor ki” deyip orada gülen de siz değil misiniz? O şahısla ilgili ne yapacaksınız? Ahmet Uzer’i Kınamak İçin Ne Bekliyorsunuz? Yada sadece kınayacak mısınız? Yapılmak için 5 gün beklenen açıklamanın daha tatmin edici olması gerekmez miydi? En azından bir özür içermeliydi. Yaptığı hatayı açıklarken, özür dilemekten bile imtina eden bir anlayış var karşımızda” dedi.

"Kamuoyu başka cevaplar da bekliyor"

Gaziray’da yaşanan rezaletle ilgili açıklama yapmak için 5 gün bekleyen Fatma Şahin, bir
diğer skandalda ise sus pus olduğunu ifade eden Demir, “Ak Parti Afyonkarahisar Başkan
Adayının dile getirdiği “Fatma Şahin, Beni Arayıp Size Bir İmam Gönderiyorum” Sözlerinin
üzerinden günler geçti. Hala bir açıklama yok. Kamuoyu sizden bu konuda da bir açıklama
bekliyor. Bu cevabı alana kadar size sormaya devam edeceğiz. Tarım Bakanının, “Bu Adilere
dersini vereceksiniz” seviyesizliğine şahit olduk. Ancak 31 Mart’ta bu rezaletlere halkımızın
dur diyeceğine yürekten inanıyoruz. Mevcut iktidarın son dönemde siyaset arenasına soktuğu
bölücü, ayrıştırıcı, ötekileştirici, aşağılayıcı, belden aşağı vuruşların yapıldığı anlayış, inşallah
31 Mart’ta son bulacak” dedi.

"Suçlamaların muhatabı YSK’dır"

Demir, “CHP’nin aday listeleri Yüksek Seçim Kurulu tarafından onaylanmış ve kesinleşmiştir. Aday listelerinde suça bulaşmış, sıkıntılı bir isim varsa, bunu tespit edip listelerden çıkaracak olan YSK’dır. YSK, CHP’nin listelerini onaylayarak, bu isimlerin seçilme hakkı olduğunu ilan etmiştir. Burada da
çuvallayan Ak Partili yöneticiler, CHP’ye saldırayım derken, kendi kontrolündeki YSK’yı
töhmet altında bırakmaktadır. Bu konuda gerekli yasal işlemler başlatılmıştır” dedi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler