Kırklareli'de adeta kara mizah: 'Anayasal eşitsizlik var'

Yerel seçimlerin sonuçlanmasına karşın tartışmaların bitmediği yerlerden birisi de Kırklareli. CHP tarafından aday gösterilmeyince bağımsız olarak seçime giren Mehmet Siyam Kesimoğlu, verilen kararlar nedeniyle ciddi mağduriyet yaşıyor. Kesimoğlu, oy pusulası üzerinde süren tartışma nedeniyle kendisine yönelik anayasal eşitsizliğin gündeme geldiğini dile getirdi.

Yayınlanma: 05.04.2019 - 21:11
Abone Ol google-news

 Tüm zorlamalara karşın Kırklareli halkının yağmur altında gece boyunca adliye önünde beklediğini ve kendisine destek verdiğini belirten Kesimoğlu, “Ne olursa olsun en az 100 oy farkla seçimi kazanacağız” diye konuştu.

Kesimoğlu, Kırklareli’nde seçime ilişkin Cumhuriyet’e yaptığı değerlendirmede, oy pusulasında partilere ayrılan sütunların sonuna kadar çizgi çekildiğini, bağımsız adaylar için ise sonuna kadar çizgi çekilmediğini söyledi. Kesimoğlu, “Evet” mührünün basılması gereken yuvarlağın içine değil de daha altına basıldığında partiler için kabul edildiğini bağımsız adaylar için geçersiz sayıldığına dikkat çekti.

‘19 oy eksildi’
Kesimoğlu, yeniden sayımı yapılan 32 sandıkta kendisine verilen 19 oyun eksildiğini, sayımdan önce aradaki farkın 248 olduğunu kaydetti. Uygulamanın anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu, partilere nasıl sütun veriliyorsa, bağımsız adaylara da sütun verilmesi gerektiğini anlatan Kesimoğlu, “Yani bu Anayasa Mahkemesi’ne taşınacak bir olay. Ama ona gerek kalmadan biz burada sayımla işi tamamlayacağız. Tahminim en fazla 80-100 oyum daha düşer. Bu da 100 oyun üzerinde bir farkla seçimin kazananı olarak benim açıklanacağım anlamına gelir” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler